Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 28 juni 2002, district Oosterhout

Datum: 28/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:
Getuige verijdelt autodiefstal
WOUDRICHEM: Op vrijdag 28 juni omstreeks 09.00 uur zag een man dat twee jongens op de Postweide te Woudrichem de ruit van een personenauto van het merk Lexus insloegen. De man riep de twee jongens aan waarop zij op de vlucht sloegen. De politie zou graag in contact komen met deze oplettende getuige, die door zijn optreden een diefstal wist te voorkomen.

Team Gilze en Rijen:
Ruzie bij aanrijding
RIJEN: Tijdens een aanrijding tussen een fietser en een automobiliste op de kruising van het Stationsplein met de Stationsstraat te Rijen belandde de fietser op de motorkap van de auto. Dit gebeurde donderdagmiddag 27 juni 2002. Tussen beide bestuurders ontstond onenigheid omtrent te aansprakelijkheid van de aanrijding. Daarbij werd de fietser, een 56 jarige inwoner van Gilze en Rijen, zo kwaad dat hij een deuk in de auto schopte. De automobiliste overweegt aangifte te doen van vernieling.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontrole gemeente Drimmelen
GEM. DRIMMELEN: Door de politie Midden & West Brabant zijn op 27 juni op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. De radarapparatuur stond op gesteld langs de rijbaan van de Kerkdijk en Spoorstraat te Hooge Zwaluwe en de Drimmelenseweg te Made. In het totaal werden de snelheid van 1010 passerende voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 95 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u daar waar 80 km/u is toegestaan.

Snelheidscontrole Raamsdonksveer
RAAMSDONKSVEER: Ook werd er op 27 juni 2002 een snelheidscontrole uitgevoerd op de Luiten Ambachtstraat te Raamsdonk. Hier werden 5 bestuurders geverbaliseerd i.v.m. het overtreden van de maximumsnelheid. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 70 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan. Deze automobilist kan rekenen op een bekeuring van 63 euro.

Team Oosterhout:
Inbraak in café
OOSTERHOUT: In de nacht 27 juni 2002 is er ingebroken in een café op de Markt te Oosterhout. Een toegangsdeur werd geforceerd om binnen te komen. Uit het café verdween een kassa. Daarnaast werd ook de geldlade van de gokkast geleegd. De inbraak is op 27 juni gepleegd tussen 27 juni 03.30 uur en 12.30 uur