Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 15:43 uur) Vrijdag 28 juni 2002

Born, gewond bij verkeersongeval:

Een 70 jarige fietser is donderdagmorgen 27 juni 2002 gewond geraakt op de Sluisweg te Born. Het slachtoffer fietste samen met haar 58 jarige zus over de Sluisweg waar beiden naast elkaar reden. Ter hoogte van een bedrijf aan de Sluisweg wilde de buitenste fietster naar rechts af buigen, maar dat werd niet bemerkt door de rechts van haar fietsende zus. Beiden kwamen met elkaar in aanraking waardoor een valpartij volgde van de 70 jarige. Deze brak hierbij haar been en liep daarnaast een hoofdwond op. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Sittard, ramkraak:

Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagmorgen omstreeks 05.45 uur een ramkraak gepleegd in een radio- en televisiezaak aan de Voorstad in Sittard.

Een getuige zag hoe twee mannen met een auto de grote etalageruit kapot reden om vervolgens de winkel binnen te gaan en daar vliegensvlug diverse apparaten weg te halen en in de auto te laden. Ontvreemd werden onder meer twee plasma-TVs, enkele digitale fototoestellen en videocameras.

De inbrekers vertrokken daarna spoorslags in de richting van Geleen. Een onderzoek naar de daders leverde vooralsnog niets op.

Geleen, aluminiumdief aangehouden:

De politie van Geleen heeft donderdagavond omstreeks 02.30 uur een 32-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij kort tevoren aluminium strips had gestolen vanaf een bouwplaats aan de Penrisstraat. Een getuige had gezien dat de man over het hek van de bouwplaats klom en daar de strips weg nam. Vervolgens laadde hij deze op een vrachtauto en reed daarmee weg. Aan de hand van het kenteken kwam de politie bij de verdachte uit, die vervolgens werd aangehouden en ingesloten.

Beek, winkeldiefstal:

Een 40 jarige inwoner van Sittard is donderdag 27 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldiefstal werd gepleegd in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Wethouder Sangersstraat te Beek waar de dief aan de haal ging met twee verpakkingen met daarin verloopnippels, die aan de kassa niet ter betaling werden aangeboden. Nadat de winkeldief bemerkte dat de diefstal niet onopgemerkt was gebleven rende hij er vandoor achtervolgd door beveiligingspersoneel. Hij gooide tijdens de achtervolging een tas weg waarin later de verpakking van de nippels werden aangetroffen alsmede vijf T-shirts. Deze laatste bleken uit een andere winkel ontvreemd en eveneens niet betaald te zijn. De winkeldief werd na een korte achtervolging achterhaald waarna hij in handen werd gesteld van de gewaarschuwde politie. Tegen de 40 jarige inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt in het kader van snelrecht. De gestolen spullen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.