Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 28-06-2002 Persberichten district Den Bosch

VEEL BEKEURINGEN BIJ VERKEERSCONTROLE, `s-Hertogenbosch

Donderdag is in `s-Hertogenbosch een verkeerscontrole gehouden. Bij de controles op de Vlijmenseweg, Helftheuvelpassage, Oude Vlijmenseweg en Kooikersweg, werden totaal 51 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bekeuringen, 30, vielen er voor het niet gebruiken van de autogordel, verder werden 6 bromfietsers bekeurd omdat ze geen helm droegen. Ook ne-geerde 6 bestuurders de gesloten verklaring op de Vlijmenseweg, terwijl 1 bestuurder werd betrapt terwijl hij niet hands free zat te bellen in zijn auto. Voor 8 andere overtredingen wer-den ook bekeuringen uitgedeeld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING, `s-Hertogenbosch

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 32-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehou-den. Op de Parade had de man ruzie gekregen met een 27-jarige Bosschenaar. De Bossche-naar kreeg daarbij enkele klappen van de man. De 32-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten.

AANHOUDING VOOR BELEDIGING, `s-Hertogenbosch

Afgelopen nacht is een 29-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. Op de Vughter-straat in `s-Hertogenbosch beledigde hij twee politiemensen en gooide hij een glas op straat kapot. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij vrijdagmorgen heenge-zonden.

GEWAPENDE OVERVAL OP BEDRIJF, Vlijmen

Vrijdagmorgen vond een gewapende overval plaats op een eigenaar van een bedrijf aan het Industriepark Vliedberg in Vlijmen. Rond 06.50 uur wilde de 64-jarige eigenaar het bedrijf door de voordeur binnengaan, toen hij door twee mannen werd overvallen. Het gemaskerde tweetal bedreigde de man met steekwapens en eiste geld. Het slachtoffer verweerde zich door naar de mannen te slaan en te schoppen. De twee wisten het slachtoffer echter een tas uit zijn handen te rukken. Met de tas zijn ze naar de Parkplaan gerend en verdwenen in de richting achter de school. In de tas zaten enkele persoonlijke bescheiden van het slachtoffer. De overvallers waren twee mannen, een van 1.70 tot
1.75 meter lang en een van 1.75 tot 1.80 meter lang. Ze droegen donkere kleding en donkere bivakmutsen. Ze spraken Nederlands met een buitenlands accent. De politie is op zoek naar getuigen die die tussen 06.30 en 07.10 uur iets hebben gezien op of in de omgeving van het industriepark Vliedberg in Vlijmen. De politie is te berei-ken op telefoonnummer 0900-8844.

INBRAAK BEDRIJF, `s-Hertogenbosch

Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Oude Vlijmenseweg in `s-Hertogenbosch. Met een auto werd een ruit geramd, waardoor men binnen kon komen. In het pand werd een kluis opengebroken. Zover bekend is er echter niets gestolen. De auto waar-mee de ruit werd geramd bleef bij het bedrijf achter. De auto bleek eerder die nacht vanaf de Hoeflaan gestolen.

AUTO EN RIJBEWIJS KWIJT NA SNELHEIDSOVERTREDING, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmiddag is een 34-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een snelheid van 120 km/u over de Zandzuigerstraat in `s-Hertogenbosch. Het rijbewijs van de man werd ingevor-derd ook werd zijn auto in beslag genomen.

POLITIE HOUDT CONTROLES ROND NS STATION `S-HERTOGENBOSCH

Door de politie van het district Den Bosch en de spoorwegpolitie zijn deze week controles in en rond het NS station in `s-Hertogenbosch gehouden. Er werden bij de controles 15 perso-nen aangehouden. Bij een aantal van deze personen werden behoorlijke hoeveelheden drugs aangetroffen. Totaal werden 193 bolletjes cocaïne en heroïne aangetroffen en inbeslaggeno-men. Tegen alle aangehouden personen is proces-verbaal opgemaakt. De actie is uitgevoerd omdat de indruk bestond dat rond het NS-station gedeald werd in drugs. Dit is een probleem dat bij meeste stations gesignaleerd wordt, die aan knooppunten in spoorlijnen liggen. De politie blijft voorlopig steekproefsgewijs controles houden bij het station.