Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

ANWB: Sociaal Plan Organisatie Binnenland

De ANWB en de vakbonden hebben de afgelopen periode intensief overleg gehad en onderhandeld over het Sociaal Plan Organisatie Binnenland. Dit overleg heeft er toe geleid dat er een aantal belangrijke verbeteringen zijn doorgevoerd ten opzichte van het Concept Sociaal Plan. (Dit Concept Sociaal Plan staat in het "gele boekwerk" dat u tijdens het rondje land in maart heeft ontvangen).

Het Sociaal Plan zal gewijzigd worden op die onderwerpen waarop de wijzigingen betrekking hebben. De overige onderwerpen van het concept Sociaal Plan blijven ongewijzigd. Met een extra vertrekpremie, een goed werkbemiddelingstraject, een extra regeling voor medewerkers die vallen onder pensioenreglement A en op het laatst nog het kunnen verlagen van de VUT-leeftijd, hebben wij eruit gehaald wat er uit gehaald kan worden. Met deze extra regelingen bovenop het concept Sociaal Plan, hebben we alle onderhandelingsruimte benut die er was.

Met het Plan is een basis gelegd voor het plaatsingenplan en alle overige technische projecten. Het Sociaal Plan brengt in deze vorm alle medewerkers een zo groot mogelijke kans op een baan bij de ANWB of elders. Hiermee wordt de doelstelling van het Sociaal Plan: "Van werk naar werk" gerealiseerd.

Tevens is het Sociaal Plan met de verbeteringen een evenredig pakket voor alle medewerkers die deel uitmaken van de reorganisatie binnenland. Een plan dat gezien wat de rest van de markt doet, de toets der kritiek ruimschoots kan doorstaan. Redenen voor de vakbonden om het onderhandelresultaat positief aan u voor te leggen met het dringende advies er mee in te stemmen.

Een beschrijving van het onderhandelingsresultaat, inclusief de achtergrond bij deze verbeteringen, is reeds per post aan onze leden bij de ANWB verstuurd.

Laat uw stem niet verloren gaan!

Als uw lid bent van de CNV Dienstenbond kunt u schriftelijk uw stem uitbrengen via het antwoordformulier (per post aan u verzonden). Dit formulier gaarne vóór 15 juli retourneren.

Daarbij wijzen wij u erop dat u uw stem uitbrengt over het 'totaal pakket van afspraken'. Indien u het resultaat afwijst, wijst u het totaalpakket aan afspraken af. Dit betekent dat er bovenop het SBR geen Sociaal Plan is. Indien bij meerderheid van stemmen het totaalpakket wordt goedgekeurd, zal er gewerkt worden aan de tekst van het definitieve Sociaal Plan.

Zodra de OC/OR haar advies positief heeft uitgebracht zal het Sociaal Plan in werking treden. Hierover zal u geïnformeerd worden en tot slot zal u het definitieve Sociaal Plan van de werkgever ontvangen. Gaarne zien wij uw reactie voor 15 juli as. bij ons terug. Deze mailing wordt naar alle CNV Dienstenbond-leden bij de ANWB gestuurd. Onze ledenadministratie kent geen onderscheid naar werkplek binnen een bedrijf. Het spreekt voor zich dat alleen de stemmen van de betrokkenen meetellen.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Bernard Jan de Groot. Email: rotterdam@cnvdibo.nl, telefoon: (010) 265 11 11.

Rotterdam, 26 juni 2002.