BERG KLEIJN COMMUNICATIE

Polaroid vraagt wettelijke toestemming voor overnamebod van On

Onderhandelingen betreffen het verrekenen van 35% van het vermogen voor 'unsecured creditors'

Cambridge, Massachusetts (Verenigde Staten), 28 juni 2002 - Polaroid Corporation heeft bekendgemaakt dat de onderneming aan rechtbank toestemming heeft gevraagd voor een herzien bod van One Equity Partners voor de overname van alle Polaroid-bedrijfsactiviteiten. De hoorzitting over de voorgenomen transactie heeft plaatsgevonden bij het Hof in Wilmington, Delaware op 28 juni.
Het herziene overnamebod van One Equity Partners houdt in: een bedrag van $255 miljoen in contanten plus een belang van 35% in de nieuwe onderneming voor de 'unsecured creditors' (o.a. obligatiehouders, leveranciers en andere schuldeisers) crediteuren, een aanzienlijk groter aandeel dan in het aanvankelijke bod. Zowel de gezamenlijke 'unsecured creditors' als de geldschieters met borgstelling stemmen in met de voorgestelde verkoop.
De transactie kan pas volledig haar beslag krijgen na finale goedkeuring door het gerechtshof en nadat aan enkele andere afsluitende voorwaarden is voldaan; naar verwachting zal dit eind juli 2002 het geval zijn.

De reorganisatieplannen zijn nog niet voltooid, maar zoals al eerder is aangekondigd, gelooft Polaroid niet, dat de aandeelhouders op compensatie behoeven te rekenen.
One Equity Partners is de privé-vermogenstak van Bank One Corporation (NYSE: ONE) en beheert $3,5 miljard aan investeringen voor Bank One, de op vijf na grootste bankonderneming in de Verenigde Staten. Polaroid is de grootste pruducent ter wereld van directklaar beeldregistratiemedia. De onderneming levert over de gehele wereld direktklaar-camera's en films, hardware, software en verbruiksmateriaal voor digitale beeldbewerking, beveiligde identificatiesystemen en zonnebrillen.
Meer informatie over Polaroid is te vinden op de website www.polaroid.com.

'Polaroid' is een geregistreerd handelsmerk van Polaroid Corporation, Cambridge, Massachusetts 02139.

Alle impliciete of expliciete informatie in dit persbericht die een toekomstverwachting uitspreken, zijn onder normaal voorbehoud van onverwachte ontwikkelingen of onvoorziene gebeurtenissen.


---