Korps: Flevoland, plaats: ghele regio 28-06-2002 Videoauto blijft rijbewijzen invorderen Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

De bemanningen van de videosurveillanceauto hebben in Flevoland afgelopen week weer een twintigtal rijbewijzen ingevorderd. Het gaat hierbij telkens om overschrijdingen van de maximum snelheid met meer dan 50 km/h. Veel overtreders werden aangehouden op de Vogelweg, de Rietweg en de zijwegen van deze wegen, die gebruikt worden als sluiproute van en naar Dronten. Snelheden van boven de 140 km/h zijn op deze 80-km wegen, waarop soms ook fietsverkeer rijdt, geen uitzondering. Op de A-6 werd een automobilist geklokt op 180 km/h, terwijl hij ook nog even niet-handsfree zat te bellen.

Ook de overige leden van het VerkeersTeam hebben na metingen met de lasergun enkele rijbewijzen ingevorderd. Het grote aantal zware snelheidsovertreders duidt erop, dat veel automobilisten nog steeds op hun radardetector vertrouwen, terwijl het apparaat niet werkt op de lasergun en de videosurveillancewagen.

Verder zijn er afgelopen week tientallen bekeuringen gevallen voor overschrijding van de snelheid met iets minder dan 50 km/h en voor het niet gebruiken van de autogordel.

Een onverwachte radarcontrole op de Larserweg leverde ruim 800 overtreders op, met een overtredingspercentage van tussen de 40 en 50%.

De dagelijkse resultaten van de controles zet de politie zelf op Flevotext, de teletekstdienst van TV Flevoland, pagina 580.