Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

Hoogezand, 18 juni 2002. Persbericht 2002/69.

Capriccio Kangaroo Tour 2002
Clarinet Choir Hoogezand naar Australië

Van 28 juni tot en met 24 juli gaat het Capriccio Clarinet Choir uit Hoogezand naar Australië. Dit is een amateur-orkest, bestaande uit 29 leerlingen klarinet van t Kielzog-Centrum Kunst & Cultuur en 6 leerlingen van de Muziekschool in Haren.

Cappriccio gaat als officiële vertegenwoordiger van de Nederlandse EnkelRiet Vereniging (NERV) van 4 t/m 7 juli naar de Australasian Clarinet & Saxophone Conference in Brisbane en geeft daar onder andere een concert. Zowel professionele- als amateur-musici maken onderdeel uit van de Conferentie. Voorafgaand hieraan geeft Capriccio nog een concert op 2 juli in de Concertserie van de City Hall in Brisbane als inleiding tot de Conferentie.
Na de Conferentie maakt Capriccio op uitnodiging van de Australian Clarnet& Saxophone Society een rondreis langs diverse plaatsen om samen met de lokale Clarinet Choirs en amateur-musici te musiceren, workshops te volgen en repertoire en studiemateriaal uit te wisselen. Capriccio dirigent John de Beer zal workshops geven aan Australische klarinettisten en verschillende Clarinet Choirs dirigeren.

Als vertegenwoordiger van NERV gaat Cappricio contacten leggen met (amateur)musici en docenten aan de diverse muziekscholen en conservatoria in Australië om een duurzame relatie op te bouwen voor de toekomst. Capriccio wil muzikale uitwisselingen stimuleren tussen orkesten en/of muziekscholen uit Nederland en Australië. De Australische choirs en collegae worden alvast uitgenodigd om deel te nemen aan de Tweede NERV-Conventie die volgend jaar georganiseerd wordt door NERV met de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht..