Gemeente Roermond

Roermond, 27 juni 2002
Van 28 juni tot en met 10 juli in hal van het stadhuis

Tentoonstelling Van Ontwerp tot Gebouw

Van vrijdag 28 juni tot en met woensdag 10 juli is in de hal van het stadhuis de tentoonstelling Van Ontwerp tot Gebouw te zien. De tentoonstelling laat zien wat er allemaal komt kijken voordat het bouwen van een pand kan starten. Een aantal opvallende gebouwen komt in de tentoonstelling aan bod. Ook het werk van de afdeling Bouwtoezicht wordt uit de doeken gedaan. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Dag van de Architectuur.

Stadswandeling
Op vrijdagmiddag 28 juni om 13.00 uur start een speciale stadswandeling. Onder begeleiding van een bestuurslid van de Stichting Ruimte, een lid van de Commissie voor de Ruimtelijke Kwaliteitszorg en architecten van de BNA wordt gewandeld langs enkele geselecteerde panden in de binnenstad. Op kritische wijze analyseren de gidsen deze gebouwen en gaan zij in op achtergronden en historie. U kunt een inspirerend verhaal verwachten. Ook de deelnemers kunnen hun eigen oordeel geven.

Symposium
Verder vindt er op deze vrijdag het Symposium Bouwen in de Binnenstad plaats. Dit symposium begint op 28 juni om 15.00 uur met een ontvangst in de stadswinkel van het stadhuis in. De middag wordt geleid door mevrouw ir. Jeanine van Hapert, voorzitter van de Commissie voor de Ruimtelijke Kwaliteitszorg in de Gemeente Roermond. Na een aantal lezingen is er ruimte voor discussie en zal Carrie haar speciale kijk op de Roermondse ontwikkelingen presenteren.
Om 18.00 uur maakt dhr. Jos van Rey de winnaar van de prijsvraag 'Oordeel zelf' .

De gemeente Roermond organiseert deze activiteiten in samenwerking met de Stichting Ruimte en de Bond van Nederlandse Architecten Kring Noord- en Midden- Limburg (BNA). Centraal staat dit jaar het werk van de Commissie voor de Ruimtelijke Kwaliteitszorg, en de toekomst van de architectuur in Roermond.