Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 29-06-2002
Persberichten van zaterdagmiddag 29 juni 2002

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Alcomobilisten

Emmen Gistermiddag reed een 53-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Veldstukken. Daar reed hij in een bocht rechtdoor en botste tegen een muurtje. Het muurtje won, de auto werd afgesleept. De bestuurder werd ivm nekklachten naar het SZE overgebracht maar mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Daarna werd hem een blaastest afgenomen. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 2. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Emmen - Gisteravond werd een bestuurster in haar auto aangetroffen. Zij was tegen een berg zand aan de N 381 tot stilstand gekomen. Zij was te dronken om een correcte ademtest af te leggen waarna een bloedproef werd afgenomen. Nadat zij was ingesloten en later nuchter was gaf zij toestemming voor deze bloedproef. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Rolde - Gisteravond reed een 37-jarige man uit Nieuw-Amsterdam met zijn auto over de N33. Zijn slingerend rijgedrag gaf aanleiding tot controle waarna een alcoholpromillage bleek van 1,1.

Assen Vannacht werd een 36-jarige man uit Bielefeld (Dld.) gecontroleerd in Assen, nadere plaatsaanduiding onbekend. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,9. Hij betaalde een transactie van 315 euro.

Beilen Een 37-jarige man uit Beilen reed vannacht over de weg Eursing. Hij had een alcoholpromillage van 0,6.

Assen Een 24-jarige man uit Westernieland was vannacht met zijn auto aan het crossen op de camping de Haar. Hij had een promillage van 1.

Assen Vanmorgen vroeg reed een 28-jarige man uit Vlist met zijn gehuurde personenbus met daarin nog acht inzittenden over de Runde en daar botste hij tegen een muur van een garage. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Twee passagiers bleken licht letsel te hebben maar zij wensten geen medische hulp.

Diefstal klokkenmuseum
Frederiksoord Vannacht werd ingebroken in het klokkenmuseum aan de Maj van Swietenlaan. Via een raam werd toegang verkregen waarna 14 van de duurste en zeldzame klokken werden weggenomen. De 79-jarige eigenaar deed aangifte. Schadebedrag nog niet bekend.

Auto in brand
Borger Vannacht trof de politie een in brand staande auto aan op een parkeerplaats aan de Drift. De 35-jarige eigenaar verbleef op het Hunzedal. Nog niet bekend hoe de auto in brand is geraakt, er wordt rekening gehouden met brandstichting.