Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 29-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na vechtpartij
SWIFTERBANT - Na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan De Poort zijn afgelopen nacht drie verdachten aangehouden. De drie, een 18-jarige jongen uit Zeewolde, een 24-jarige man uit Dronten en een 26-jarige man uit Kampen, waren volgens een aantal aanwezigen handtastelijk, wat later uitliep op een vechtpartij. Daarbij raakte een van de opgeroepen agenten licht gewond, en moest een 17-jarig meisje uit Swifterbant per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis ter observatie, nadat ze een barkruk tegen haar hoofd had gekregen. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Brand in caravan
BIDDINGHUIZEN - Op de camping aan de Spijkweg is vrijdagavond een caravan in brand gevlogen. De 27-jarige bewoner eigenaar uit Haarlem had kort tevoren zijn caravan verlaten omdat de stroom was uitgevallen wegens een brand in het schuurtje erachter, waar de geiser stond. De brand sloeg vervolgens over naar de caravan. Als gevolg van de brand is vermoedelijk een gasfles ontploft. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle, maar de caravan is total loss. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Arbeidsongeval
ZEEWOLDE - Een 64-jarige man uit Katwijk is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt na een val van een viaduct in aanbouw bij de Knardijk. De man stond in een bakje die aan de zijkant van het viaduct hing om kabels te spannen, toen door onbekende oorzaak de hele stellage waaraan het bakje hing naar beneden viel en 17 meter lager tussen de rand en de vaargeul terechtkwam. Het slachtoffer is uit het water gehaald en gereanimeerd door een aantal collega`s en personeel van de traumahelicopter. Vervolgens is hij per GGD-ambulance naar de Isalakliniek (locatie Sophiaziekenhuis) in Zwolle vervoerd. Een aantal van zijn collega`s heeft slachtofferhulp gekregen. De arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Aanrijding met letsel
NAGELE - Vrijdagmorgen zijn een 38-jarige automobiliste uit Nagele en een 20-jarige automobiliste uit Urk gewond geraakt na een aanrijding op de Schokkerringweg. Vlakbij het kruispunt Palenweg stopte de vrouw uit Nagele achter een taxi, die een inrit in wilde rijden. De vrouw uit Urk zag dit te laat, en kon niet meer remmen. Na de botsing zijn beide vrouwen per GGD-ambulance vervoerd naar het dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord, de 38-jarige met nekletsel en de 20-jarige met letsel aan haar hand. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Gevaarlijk inhalen
LELYSTAD - Na een aantal gevaarlijke inhaalmanoeuvres op de Oostvaardersdijk is vrijdagmiddag een 27-jarige automobiliste uit Almere aangehouden. De vrouw reed over de dijk van Lelystad Haven richting Almere. Daarbij trachtte ze een aantal keren ander verkeer in te halen, waarbij ze tegemoet komend verkeer hinderde, te snel reed en gebruik maakte van de vluchtstrook. Bij de afslag Grote Vaartweg is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Invordering rijbewijs
DRONTEN - Een 28-jarige automobilist uit Dronten moest vrijdagmorgen zijn rijbewijs inleveren wegens een forse overtreding van de maximumsnelheid op de Rietweg. De man reed 120 km per uur (116 km na correctie) waar 50 km per uur was toegestaan. Ter plaatse werden wegwerkzaamheden aan de weg verricht, wat een aantal malen met borden langs de weg is aangegeven.

Rijden onder invloed
ALMERE - Afgelopen nacht is een 38-jarige automobilist uit Almere aangehouden op de Polderdreef. De man reed door rood. Bij de daaropvolgende staandehouding bleek dat de man onder invloed verkeerde. Hij blies 755 ug/l (1.75 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Toen de man vervolgens na zijn bezoek aan het bureau alsnog in zijn auto wilde stappen, is hij ingesloten voor verhoor.