Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Debat over plannen nieuwe kabinet op 29 juni in De Rode Hoed.

Het geplande kabinet van CDA, LPF en VVD zal waarschijnlijk deze week met een definitief regeerakkoord komen. Het platform "Keer het Tij", dat zich verzet tegen een aantal kabinetsplannen, organiseert daarom op zaterdag 29 juni een groot debat in De Rode Hoed. Op uitnodiging van het platform zullen diverse maatschappelijke organisaties reageren op de plannen van het nieuwe kabinet en alternatieven uiteenzetten.

Datum: Zaterdag 29 juni 2002.
Tijd: 14.00 uur - 17.00 uur.
Plaats: De Rode Hoed (Keizersgracht 102, Amsterdam).

De plannen van het nieuwe kabinet zullen grote veranderingen teweeg brengen in Nederland. Wordt Schiphol verdubbeld? En alle snelwegen ook? Komt er een tweede kerncentrale? Wordt illegaliteit strafbaar? Komt er identificatieplicht? Komt er een vaste ziektekosten-verzekeringpremie voor alle inkomens? Hoe zit het met ontwikkelingssamenwerking, globalisering en militarisering? En wat wordt de toekomst van de publieke dienstverlening?

Aan een grote "Barend-en-van-Dorp"-tafel zullen onder leiding van de presentatoren Karel Glastra van Loon en Lorette Anders, ondermeer de volgende gasten gevraagd worden te reageren:


- Vera Dalm, Campagneleider Milieudefensie.

- Krista van Velzen, Tweede Kamerlid SP.

- Jan Bouke Wijbrandi, directeur Campagnes NOVIB.
- Naima Azough, Tweede Kamerlid Groenlinks.

- Hans Visser, dominee Pauluskerk Rotterdam.

- Petra Schultz, Prime/Geen Mens is Illegaal.

- Jasper Fastl, voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA.
- Frits van Vught, wnd. voorzitter Humanistisch Verbond.
- Jenneken van Pijpen, vice-voorzitter AbvaKabo.
Deze en andere gasten zullen in wisselende samenstelling achtereenvolgens de thema 's Milieu, Oorlog en Vrede, Globalisering, Illegaliteit en Uitsluiting en Sociale rechtvaardigheid en Publieke dienstverlening bespreken.

Toegang tot het debat is gratis. Het debat wordt georganiseerd door Platform "Keer het Tij" i.o., waarin een dertigtal maatschappelijke organisaties samenwerken.

Voor meer informatie (