Ingezonden persbericht

Persaankondiging

Heilig Landstichting, 11 april 2002

Bijbels Openluchtmuseum organiseert Museumnacht:
'Woestijnnacht in Ain Ibrahiem'

Een vakantienacht beleven in de Woestijn; wie vindt dat niet spannend en avontuurlijk? Het Bijbels Openluchtmuseum in Heilig Landstichting (bij Nijmegen) organiseert op 29 juni 2002 de Museumnacht onder het motto 'Woestijnnacht in Ain Ibrahiem' waarbij het bedoeïenkamp Ain Ibrahiem centraal zal staan. De nacht begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Om de weg na afloop in het donker terug te vinden ontvangt de bezoeker een lampion. Alle activiteiten zijn gratis en bij de toegangsprijs van het museum is de lampion inbegrepen.

Woestijnverhalen
Echte dromedarissen, schapen en ezels brengen de woestijnreizen van de bedoeïenen dichtbij. De bezoeker komt tot rust in de Karavanserai een Oosterse Herberg. Een reisgids vertelt van alles over de handelsroutes door het Midden-Oosten en over de legenden van de woestijnreizigers, terwijl men vredig de waterpijp rookt. Ook staan diverse bedoeïenen hapjes en drankjes op het 'menu'.

Zomerhutten bouwen
De tenten in het bedoeïenenkamp beschermen de bedoeïenen tegen kou en regen. Maar als het warm is zit de bedoeïen in zijn zomerhut, die zijn gemaakt van palen en stro. De bezoeker kan tijdens deze museumnacht meebouwen aan de zomerhutten. Even uitrusten hierna? Dat kan op het terras in de Romeinse Herberg waar van typische Romeinse hapjes en dranken genoten kan worden.

Gastvrije ontvangst
De bedoeïenen zijn een gastvrij herdersvolk die al eeuwen een nomadenbestaan leiden. Deze avond maakt de bezoeker kennis met de vele traditionele gebruiken die ook in onze tijd nog actueel zijn: zoals handen met henna beschilderen, pottenbakken, spinnen en kaarden.

(einde persaankondiging)

Praktische informatie:
Het Bijbels Openluchtmuseum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.30 uur (t/m 3 november 2002). De toegangsprijs is 8 euro. Kinderen betalen de helft. Korting is er voor ouderen, CJP'ers en MJK's. Het museum ligt aan de doorgaande weg naar Nijmegen naar Groesbeek (N842). Vanaf station Nijmegen CS neemt u de stadsbus (lijn 5 richting Groesbeek) of de treintaxi. Telefoon (024) 38 23 110