Gemeente Alphen aan den Rijn


De Dag van de Architectuur

Zaterdag 29 juni a.s.
vindt in het stadshart van Alphen aan den Rijn de Dag van de Architectuur plaats. Het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) organiseert tal van activiteiten in het centrum. Het thema van de Dag van de Architectuur luidt dit jaar De tijd vliegt. In 2000 jaar is Alphen aan den Rijn uitgegroeid van een Romeins fort tot een volwaardige stad met ruim 70.000 inwoners. Een stad die behoefte heeft aan eigentijdse eisen voor goed wonen, winkelen, werken en uitgaan.

Waar moet u zijn?
Op de Dag van de Architectuur speelt het Centrum Beeldende Kunst de hoofdrol. Op deze plaats starten alle rondleidingen en de workshop en zijn zowel de informatiemarkt als de eenmalige
architectuurtentoonstelling te bezoeken waar alle nieuwbouwprojecten aan de orde komen. Verder zijn gerenommeerde architectenbureaus zoals Erick van Egeraat Associates, Dam en Partners, Gunnar Daan en Kraaijvanger Urbis vertegenwoordigd.

Voor alle rondleidingen en gebouw bezoeken geldt: intekenen en verzamelen bij de informatiemarkt in het Centrum Beeldende Kunst aan de Castellumstraat 1E.

Programma

Om 13.00 uur wordt de Dag feestelijk geopend door onder andere de wethouders Wienbelt en Van Wersch.

De informatiemarkt
Van 11.00 tot 17.00 uur.

U vindt hier een tentoonstelling over de plannen voor Alphen. Op de dag zelf is hier het programma verkrijgbaar met van uur tot uur alle activiteiten op een rij. Tevens zijn hier consumpties verkrijgbaar.

Archeologische vondsten

Van 11.00 tot 17.00 uur.

Speciale aandacht voor de unieke archeologische vondsten van Romeinse bouwmaterialen zoals een deel van een poort, plafonddelen etc.

Rondleidingen stadshart

Van 12.00 tot 17.00 uur.

Ieder uur vertrekken er rondleidingen door het Stadshart. Met aandacht voor het stedenbouwkundig plan en de inrichting van de openbare ruimte maakt u een wandeling langs pas opgeleverde projecten, projecten in aanbouw en toekomstige projecten.

Openstelling gebouwen

Van 12.00 tot 17.00 uur.

Diverse gebouwen in het Stadshart openen hun deuren op deze Dag. Onder begeleiding van de architect kunt u diverse gebouwen bezoeken die normaal voor bezoekers gesloten blijven.

Excursies Historische Vereniging

14.00 tot 16.00 uur.

Leden van de Historische Vereniging leiden u rond door historische Alphen.

Workshop: Maak Alphen Af

12.00 tot 14.30 uur.

Jonge architecten van 7 tot 15 jaar bouwen onder begeleiding van een kunstenaar en een architect een droomhuis voor het nieuwe Stadshart.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 27 juni 2002 laatste wijziging