Crucell N.V. Genexine

Persbericht

Crucell en Genexine kondigen overeenkomst aan voor hepatitis-B vaccin

Leiden, 3 juli 2002 - Het Nederlandse antistoffen- en vaccinbedrijf Crucell N.V. (CRXL op Euronext en NASDAQ) en Genexine Co. Ltd., een Koreaans bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt, kondigden vandaag aan dat zij een licentieovereenkomst hebben gesloten. Onder de overeenkomst zal de productie cellijn PER.C6® van Crucell door Genexine gebruikt worden voor onderzoek naar, ontwikkeling en productie van een therapeutisch vaccin tegen hepatitis-B. Volgens de overeenkomst ontvangt Genexine een wereldwijde niet-exclusieve licentie voor het gebruik van de Crucell PER.C6® cellijn ten behoeve van onderzoek naar en het ontwikkelen van een therapeutisch vaccin tegen hepatitis-B. Tevens omvat de overeenkomst een optie voor een commerciële licentie. Crucell zal een betaling ontvangen bij aanvang alsmede jaarlijkse betalingen; nadere financiële gegevens zijn niet vrijgegeven.

"400 miljoen mensen over de gehele wereld zijn drager van het hepatitis-B virus (HBV) en lopen het risico cirrose en leverkanker te ontwikkelen. Onlangs is aangetoond dat een vaccin gebaseerd op een recombinant virus in staat kan zijn de HBV-viremie te verminderen1. Daarom is deze overeenkomst met Genexine voor de ontwikkeling van een op PER.C6®-cellen geproduceerd vaccin voor Crucell bijzonder waardevol," zegt Jaap Goudsmit, Crucell's Chief Medical Officer. "Nadat Merck & Co. PER.C6TM in gebruik nam als productie platform voor HIV vaccin breidt Crucell haar PER.C6® activiteiten op vaccingebied nu verder uit. Het contract met Genexine onderstreept, net als de eerder dit jaar met Rhein Biotech ondertekende overeenkomst voor een vaccin tegen Japanse Encefalitis infectie, de verdere invulling van deze strategie."
"Hepatitis B is een van de meeste voorkomende infectie ziekten in Azië. De ontwikkeling van een nieuw Hepatitis B vaccine dat de ziekte niet alleen kan voorkomen maar ook kan genezen is van groot belang," zegt Prof. Sung, Chief Technology Officer voor Genexine. "Crucell's PER.C6® cellijn is het perfecte platform voor de ontwikkeling van zo'n therapeutisch, op virus gebaseerd vaccine."
1 Pancholi et al., Hepatology 2001: 448-453


Over Crucell

Crucell ontdekt en ontwikkelt biofarmaceutische producten die gebruik maken van het menselijk afweersysteem voor het bestrijden van tumoren, infectieziekten en andere aandoeningen. Crucells geoctrooieerde technologieplatforms MAbstract®, AdVac® en PER.C6® maken het ontdekken, ontwikkelen en produceren van antistoffen en vaccins mogelijk. Crucell biedt zijn platforms aan de farmaceutische en de biotechnologie-industrie aan maar gebruikt deze tevens voor het creëren van zijn eigen producten. Partners zijn onder meer Merck & Co. voor het HIV- vaccin, de National Institutes of Health (NIH) voor het ebola-vaccin en Centocor, een bedrijf van Johnson & Johnson, dat op de antistof CD46 een licentie heeft genomen voor de behandeling van diverse typen tumoren. Crucell heeft meer dan twintig licentienemers voor zijn PER.C6®-technologie, waaronder Novartis, GSK, Aventis en Schering AG. Het bedrijf is gevestigd in Leiden en heeft momenteel 200 werknemers. Crucell staat genoteerd aan Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

Over Genexine

Genexine is een jong biotechbedrijf met een sterke focus op virologie, opgericht in 1999, met een sterke research en development afdeling. Genexine ontwikkelt zowel DNA als andere virale vaccins voor de behandeling en voorkoming van infectieus ziekten zoals Hepatitis B, Hepatitis C en AIDS. Het bedrijf is gevestigd in Seoul, Korea met laboratoria in de Pohang University of Science and Technology.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Crucell N.V.
Louise Dolfing
Communications Officer
Tel. +31-(0)71-524 8863
Fax. +31-(0)71-524 8935
l.dolfing@crucell.com
Genexine Co. Ltd.
Victor Son
Development Officer
Tel. +822-3775-1941
Fax. +822-3775-1951
Son1796@kornet.net
Noonan Russo Presence, London
Veronica Sellar, Sarah Burl
Tel. +44-(0)20-7726 4452
Fax. +44-(0)20-7726 4453
v.sellar@nrp-euro.com
s.burl@nrp-euro.com
Noonan Russo Presence, New York
Mary Claire Duch
Tel. +1-212- 845-4278
Fax. +1-212-696-9180
m.duch@nrp-euro.com
Hill & Knowlton Nederland B.V.
Arie Bos
Tel. +31-(0)20- 404 4707
Fax. +31-(0)20 - 644 9736
abos@hillandknowlton.com

Noten voor de redactie
Hepatitis-B is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening en veroorzaakt 60% tot 80% van de gevallen van leverkanker in de wereld. Met de circa 400 miljoen chronisch geïnfecteerden in de wereld en ruim een miljoen mensen die jaarlijks sterven aan leverkanker als gevolg van hepatitis-B, is er grote behoefte aan en bestaat er een grote markt voor een goed therapeutisch vaccin ter genezing van hepatitis-B infectie.
Het hepatitis-B virus (HBV) kan leiden tot een levenslange hepatitis-B infectie, cirrose (beschadiging) van de lever, leverkanker, leverfalen en tot de dood. Het virus wordt overgebracht door contact met bloed of bloed bevattende lichaamsvloeistoffen. HBV kan zich verspreiden door direct bloed-met-bloed contact, onveilige seks, druggebruik, of doordat een besmette moeder het virus overbrengt op het kind tijdens de geboorte.
Voor het voorkomen van hepatitis-B besmetting is een hepatitis-B vaccin beschikbaar dat voor alle leeftijden geschikt is. De vaccinatie geschiedt in een reeks van drie injecties gespreid over zes maanden. Er zijn thans twee commerciële vaccins op de markt: Engerix B geleverd door SmithKlineBeecham en Recombivax van Merck. Beide worden met behulp van DNA technologie vervaardigd uit een gistbasis.