Tweede Kamer der Staten Generaal

woensdag 3 juli 2002
2858/sm

KAMERVERGADERING*

De vergadering van de Tweede Kamer begint op woensdag 3 juli om 10.15 uur.

De Kamer debatteert over de financiële verantwoording van de ministeries over het jaar 2001. Hierbij komen ook enkele slotwetten aan de orde.

Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken en de staatssecretarissen Kalsbeek (Justitie) en De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijks- relaties) over het aantal meldingen van gemeenten aan de Raad voor de Kinderbescherming van Antilliaanse minderjarigen die niet onder ouderlijk gezag staan (dit overleg had plaats op donderdag 27 juni jongstleden).

Hierna spreekt de Kamer over de wijziging van enkele wetten in verband met de inwerktreding van de wet dualisering gemeentebestuur. Deze wijzigingen hebben tot doel de verwijzingen in een aantal wetten naar artikelen in de Gemeentewet aan te passen aan de als gevolg van de wet dualisering gemeentebestuur gewijzigde Gemeentewet.

Vervolgens debatteert de Kamer over de wet Landelijk Selectie- en Opleidingsinstituut Politie (LSOP) en politieonderwijs. Het wetsvoorstel behandelt de vernieuwing van het politie- onderwijs, wat door het LSOP zal worden gerealiseerd.

Hierna spreekt de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Financiën en minister Zalm (Financiën) over onder meer de invoering van de euro, het inflatiecijfer van januari 2002 en over vermeende prijs- verhogingen als gevolg van de euro-invoering (dit overleg had plaats op woensdag 12 juni jongstleden).

Vervolgens interpelleert de heer De Vries (SGP) minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de vergunningverlening aan Women on Waves om overtijdbehandeling te mogen toepassen op de zogeheten abortusboot.

Ten slotte debatteert de Kamer over uitspraken van enkele Imams.

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Economische Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Suze Groenewegzaal Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over de aluminiumproductie bij Corus.

Buitenlandse Zaken: 10.00 tot ca. 13.00 uur
Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over de actuele situatie in Indonesië en over de spanningen tussen India en Pakistan.

Justitie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 10.00 tot ca. 13.00 uur Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie) en Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de evaluatie van de wet schuldsanering natuurlijke personen. De wet bevat onder meer de doelstelling dat voorkomen moet worden dat natuurlijke personen door schuldeisers worden achtervolgd.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 11.00 tot ca. 12.30 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de evaluatie van de kampeerregelgeving en de wet op de openlucht recreatie (WOR).

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 13.30 tot ca. 16.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) in het onderwijs.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 14.00 tot ca. 16.00 uur - Klompézaal Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over onder andere de stand van zaken inzake de financiële schade, die kan voortvloeien uit de afrekening van ESF-gelden over de periode 1994-1999.

Defensie en Buitenlandse Zaken: 14.00 tot ca. 16.30 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers De Grave (Defensie) en Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over:

- het geactualiseerde toetsingskader voor uitzending van militaire eenheden voor internationale operaties;
- over vragen van de Commissies voor Defensie en Buitenlandse Zaken inzake betrokkenheid van het parlement bij de uitzending van militaire eenheden.
Verkeer en Waterstaat: 14.00 tot ca. 17.00 uur
Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het luchthavenindelingsbesluit en het luchtverkeersbesluit. Beide besluiten vloeien voort uit de wijziging van de luchtvaartwet inzake de inrichting en het gebruik van Schiphol.

Justitie: 15.00 tot ca. 17.30 uur
Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) over onder meer het strafrechtelijk onderzoek post-Fort en over de strafzaak tegen de heer Etienne U.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.00 tot ca. 17.00 uur Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over nulmeting en risico-inventarisatie en totstandkoming van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV).

Justitie: 17.30 tot ca. 20.30 uur - Groen van Prinstererzaal Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) over het plan van aanpak inzake drugssmokkel Schiphol.

Europese Zaken en Financiën: 18.00 tot ca. 19.00 uur Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Zalm en staatssecretaris Bos (beiden Financiën) over vergaderingen van de ministers van Financiën van de lidstaten van de Europese Unie en over een richtlijn inzake de bijzondere regeling voor reisbureaus.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 10.00 tot ca. 11.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: gesprek met de heer Croes, Voorzitter van de Staten van Aruba.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.15 uur - Klompézaal Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 uur Troelstrazaal
Agenda: procedures.

Defensie: 12.30 tot ca. 14.00 uur - Wttewaall van Stoetwegenzaal Agenda: gesprek met de heer De Veer, inspecteur-generaal der Krijgsmacht over zijn jaarverslag over het jaar 2001.

Financiën: 15.30 uur - Wttewaall van Stoetwegenzaal Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Rijksuitgaven. Financiën en Verkeer en Waterstaat: 17.00 tot ca. 18.00 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: briefing door ambtenaren van de Algemene Rekenkamer over het rapport "Nieuwe financiële instrumenten in PPS (publiek private samenwerking)".

Met vriendelijke groet,

Britta Adema
Voorlichting Tweede Kamer

http://www.tweede-kamer.nl
voorlichting@tk.parlement.nl
Tel.: 070-3183040