CSM

2002/14

CSM bereidt uitgifte financieringspreferente aandelen voor

Diemen, 3 juli 2002 CSM nv treft momenteel voorbereidingen om in de loop van juli 2002 tot uitgifte van financieringspreferente aandelen (finprefs) over te gaan. De eventuele uitgifte zal eerst kunnen plaatsvinden nadat aandeelhouders en certificaathouders in de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van 9 juli 2002 het voorstel tot de invoering van de mogelijkheid van uitgifte van finprefs hebben goedgekeurd.

Belangrijke reden om voorafgaande aan de vergadering van 9 juli met de voorbereidingen te starten zijn de huidige, gunstige omstandigheden op de kapitaalmarkt, die een uitgifte van finprefs aantrekkelijk maken.

Zoals eerder bij persbericht van 21 juni 2002 is aangegeven, biedt de uitgifte van finprefs, bijvoorbeeld in combinatie met inkoop van eigen aandelen, mogelijkheden om de vermogensstructuur van het concern verder te optimaliseren en de winst per gewoon aandeel te vergroten. De finprefs hebben geen beschermend karakter.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marjolein Moerer, communicatiemanager CSM nv: tel. 020 5906320/ 06 53527622.

Achtergrondinformatie

CSM nv is een internationaal opererende onderneming, actief op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en zoetwaren. De belangrijkste productgroepen zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, zoetwaren, suiker en melkzuur. CSM nv heeft op jaarbasis een omzet van circa EUR 3,5 miljard en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië. CSM heeft circa 13.000 werknemers, waarvan 2.000 in Nederland.