Politie Midden- en West Brabant

Berichten van het politiedistrict Breda

Datum: 3/7/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Afvaldumper krijgt bekeuring

Breda: Tijdens de surveillance zagen wijkagenten van het team Tuinzigtlaan een man afval dumpen bij de zogenaamde "cocons" (betonnen afvalbakken) aan de Jacob Edelstraat te Breda. Inwoners van de wijk, waarin de Jacob Edelstraat gesitueerd is, klagen al langere tijd over het illegaal storten van afval. Nadat de politiemensen deze man hadden aangesproken, bleek dat hij heel veel schrootjes en een televisie in en nabij de "cocons" had gedumpt. Hij, een 72 jarige inwoner van Etten-Leur, verklaarde dat hij dit had gedaan omdat hij gehoord had dat je in Breda makkelijk afval kunt dumpen. Inmiddels weet hij beter: nadat hij zijn afval weer had ingeladen, kreeg hij ook nog eens een bekeuring van 231 Euro.

Diefstal met geweld

Breda: Gisteravond dinsdag 2 juli 2002 heeft, omstreeks 21.45 uur, een 23-jarige Tilburger op de Emmastraat te Breda onder bedreiging van een mes aan twee mannen zijn jas met daarin zijn rijbewijs en mobiele telefoon afgegeven. De beide daders kwamen met op een zwarte Aprillia Bugsy scooter aanrijden. Een van de mannen trok een mes en de andere dader nam een kettingslot in zijn handen. Hierna eisten ze van het slachtoffer zijn jas. Het gaat volgens het slachtoffer om mannen van circa 20-25 jaar van Antilliaanse afkomst.

Woninginbraken

Breda: Gistermiddag, dinsdag 2 juli 2002, werd in een woning aan de Baliendijk te Breda ingebroken. Ter plaatse bleek er met een koevoet de deur geforceerd te zijn. Waarschijnlijk heeft men hierbij een flinke trap tegen de deur gegeven, waarbij de sponning van de deur van boven tot aan beneden geheel gescheurd is. Uit de woning waren een laptop, enkele flessen drank en verschillende CD's gestolen.

Prinsenbeek: Vannacht werd omstreeks 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Postbaan te Prinsenbeek. De dader boorde 5 gaten in de achterdeur ter hoogte van de bovenste knip. Verder werd het slot van de achterdeur middels de bekende Bulgaarse methode geforceerd. Uit de woning werd een tas met kleding en een tas met diverse bescheiden zoals rijbewijs, paspoort en pasjes gestolen.