Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 3 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 3/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Loon op Zand:
Snelheidscontrole
LOON OP ZAND: Op dinsdag 2 juli werden op diverse locaties binnen de bebouwde kom van de gemeente Loon op Zand snelheidscontroles gehouden. De controle vonden plaats op de Hoge Steenweg, Kloosterstraat, Kaatsheuvel, Bevrijdingsweg, Sweensstraat en de Marktstraat in Loon op Zand. Van alle passanten reed iets meer dan 6% te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, daar waar 50 km/u is toegestaan.

Inbraken in auto's
LOON OP ZAND: In de nacht van maandag op dinsdag werden in Loon op Zand onder andere op de Aldrinstraat en de Bootes personenauto's opengebroken. Ontvreemd werd voornamelijk geluidsapparatuur, geld en diverse pasjes. De politie heeft inmiddels vijf aangiften van auto-eigenaren ontvangen.

Negeren afslaan-verbod: 23 bekeuringen
KAATSHEUVEL: De politie heeft op dinsdagmiddag 2 juli 2002 aan de Horst te Kaatsheuvel gericht gecontroleerd op het verbod om links af te slaan. Totaal werden er 23 bestuurders bekeurd. Zij kunnen rekenen op een bekeuring van 28 euro.

Elf bekeuringen voor niet dragen autogordels
KAATSHEUVEL: Dinsdagmiddag tussen 15.45 en 16.45 uur werd door de politie op de Van Haestrechtstraat te Kaatsheuvel controle gehouden op het gebruik van de autogordels. In totaal werden er ongeveer 210 voertuigen gecontroleerd. In 11 gevallen werd er geen gordel gedragen en dus geverbaliseerd. Het boetebedrag hiervoor bedraagt 40 euro

Team Dongen:
fietser licht gewond bij verkeersongeval.
DONGEN: Op woensdag 3 juli 2002 raakte een 16-jarige inwoonster van Dongen licht gewond bij een verkeersongeval. Zij stak op haar fiets de kruising van de Rooseveltstraat en de Breedstraat over. Ze werd daarbij aangereden door een 28-jarige inwoner uit Dongen die een personenauto bestuurde, aangereden. Voor zekerheid is het slachtoffer overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis. Na onderzoek kon zij het ziekenhuis weer verlaten. Ze had een gekneusde knie over gehouden aan de aanrijding.

Team Gilze en Rijen:
Woninginbraak
GILZE: Op dinsdag 2 juli 20002 tussen 10.00 uur en 12.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden aan de Aalstraat te Gilze. De daders zijn via de achterpoort de tuin ingegaan en zijn via het bovenlicht de woning ingeklommen. De buit bestaat uit een diskman sieraden en een klein geldbedrag. De daders hebben de hele woning doorzocht en hebben via dezelfde weg de woning weer verlaten.

Auto tegen boom
HULTEN: Op dinsdag 2 juli 2002 is een 56-jarige bestuurder uit Kerkrade door nog onbekende oorzaak tegen een boom aangereden op de Langenbergseweg te Hulten.
Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis. Aldaar bleek het letsel mee te vallen.

Kop/staart aanrijding
GILZE: Woensdagmorgen 3 juli 2002 heeft er op de afrit van de A58 een kop/staart aanrijding plaatsgevonden tussen 3 personenauto's. Een 28-jarige inwoner van Nieuwengein aan kwam rijden bij genoemde kruising zijn auto niet tijdig tot stilstand brengen en botste tegen een aldaar stilstaande personenauto aan, die op zijn beurt weer tegen een personenauto aanbotste die voor hem stond.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Bedrijfsinbraak
RAAMSDONKSVEER: In een bedrijf aan de Ramgatseweg te Raamsdonksveer is op dinsdagavond 2 juli ingebroken. Een ruit van het bedrijf werd vernield. Het is nog onbekend wat er wordt vermist.

Autobrand
TERHEIJDEN: Een personenauto, welke geparkeerd stond aan de Kalkvliet te Terheijden is dinsdagavond 2 juli uitgebrand. Een andere personenauto, welke in de buurt geparkeerd stond liep brandschade op. M.b.t. brand wordt door de politie brandstichting niet uitgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Team Waalwijk:
Ongeval met letsel
Op dinsdagmiddag reed een 50-jarige bestuurster uit Waspik met haar personenauto over de Schotse Hooglanderstraat te Waspik. Ter plaatse wilde zij een personenauto met aanhangwagen passeren die gedeeltelijk op de rijbaan stond stil stond. Vanuit tegenovergestelde richting naderde op dat moment een 33-jarige bestuurster uit Kaatsheuvel met haar personenauto. In de ontstane wegversmalling raakten beide auto's elkaar frontaal. Laatstgenoemde bestuurster raakte door de aanrijding bekneld en moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Slachtoffer werd met fracturen aan beide knieën overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurster hield aan de aanrijding kneuzingen over aan borst en been.

Team Oosterhout:

Auto-inbraak
OOSTERHOUT: In een personenauto aan de Schapendries te Oosterhout in de nacht van 2 op 3 juli ingebroken. Van het voertuig werd een ruit vernield waarna men persoonlijke bescheiden uit de auto heeft weggenomen.