Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 3-07-2002 Persbericht district Aa & Dommel

DODE BIJ VERKEERSONGEVAL

Vanmiddag omstreeks 14.00 uur is een man uit Boxtel om het leven gekomen bij een botsing op de Koevoortseweg in Lennisheuvel bij Boxtel. De man bestuurde een personenbusje dat in een bocht van de smalle weg frontaal tegen een vrachtwagen, geladen met stenen, botste. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit het wrak, maar hij overleed ter plaatse. De oorzaak van het ongeval wordt door de politie onderzocht. De chauffeur van de vrachtauto bleef ongedeerd.

ONTUCHTPLEGER AANGEHOUDEN

De politie heeft vandaag een 65-jarige man uit Schijndel aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met kinderen. De strafbare feiten deden zich sinds 23 juni in Schijndel voor in met name kinderspeeltuintjes, verspreid over het dorp. De slachtoffertjes zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. De politie heeft 8 inmiddels meldingen over ontucht binnengekregen, en zij heeft nu 2 aangiften opgenomen. De man is in zijn woning aangehouden, hij is ingesloten en inverzekering gesteld. De politie roept ouders van kinderen die de afgelopen tijd ook lastig gevallen zijn in Schijndel op om met haar contact op te nemen via 0900-8844.

TWEE JONGENS VERDACHT VAN INBRAAK

De politie heeft vannacht in de kelder van een appartementengebouw aan de Eekelhof in Schijndel twee jongemannen aangehouden. In een van de kelderboxen was net ingebroken en er waren fietsspullen weg. Die zaten in twee fietsttassen die in de gang stonden. Het duo is geboeid overgebracht naar het bureau, waar ze zijn ingesloten. Het gaat om een 19-jarige jongen en zijn 18-jarige broer zonder vaste woon - of verblijfplaats. Bij het huisadres van een van de jongens zijn nog meer gestolen goederen, waaronder twee fietsen, in beslag genomen.

INBRAAK SCHOOL

Dinsdagavond heeft de politie bij een school aan de Hendrik Verheeslaan in Boxtel twee jongens aangehouden die daar aan het inbreken waren. Het bleef bij een poging, maar de jongens zijn toch aangehouden. Een van de twee was erg recalcitrant tegen een van de agenten. Daarop werd er een diensthond tegen de jongen ingezet, waarop deze het verzet staakte. Het duo, 16 jaar oud, werd overgebracht naar het bureau.

VERKEER

Dinsdagavond zijn op de N65 bij Vught 34 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 151 km/u. De automobilist die 66 km/u te hard reed, een 21-jarige man uit Waalwijk, moest zijn rijbewijs inleveren.

AUTODIEF IN DE KRAAG

Dinsdagavond hebben getuigen een vermeende autodief aan de Eekhoorn in Sint Oedenrode in de kraag gepakt. Men zag de man in een auto stappen, deze wilde vervolgens achteruit van het terrein afrijden. De man sprong uit de auto en zette het op een lopen, maar hij kon toch worden tegengehouden. De man, een 39-jarige Bosschenaar, is door de politie meegenomen voor verhoor en later op de avond weer op vrije voeten gesteld, met een proces-verbaal aan zijn broek.

BRAND

In een huis aan de Vogelenzang in Sint Michielsgestel heeft vannacht een uitslaande brand gewoed. De brandweer bluste het vuur, er raakte niemand gewond, de oorzaak en de schade is onbekend.