Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-07-2002 2e Persbericht 3 juli 2002

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Woensdagmorgen rond 9 uur zijn op de Bennekelstraat een 18-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats en een 29-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor negeerden zij op de Gestelsestraat een stopteken van een politieauto. Zij reden weg richting Bayeuxlaan. Na een korte achtervolging, waarbij zij enkele rode verkeerslichten negeerden, zagen de agenten dat zij op de Bennekelstraat tegen een geparkeerde auto botsten. Hun voertuig kwam tot stilstand. Het contactslot van de auto was doorverbonden. Bij controle bleek dat de auto afgelopen nacht vanaf de Kangoeroestraat in Eindhoven was weggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Op de Oranjelaan zijn woensdag tussen 11.00 en13.15 uur 1.933 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 144 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Geldrop: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Langstraat bemerkte een 70-jarige vrouw uit Son en Breugel woensdagmiddag dat zij het slachtoffer van een zakkenroller was geworden. Toen de vrouw bij de kassa wilde betalen bleek haar portemonnee met daarin een aantal pasjes en wat kleingeld weggenomen te zijn. De portemonnee had ze in haar tas opgeborgen.

Mierlo: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Dorpsstraat. Een ruit is vernield om binnen te komen. Uit het pand verdwenen rookwaren en geld.

Nuenen: Meisje lastig gevallen
Op de Zuiderkamp is dinsdag rond 16.00 uur een 11-jarig meisje uit Nuenen lastig gevallen door een onbekende man. Het meisje was op de fiets en moest plotseling remmen voor de hond van de onbekende die voor haar fiets overstak. Op dat moment kwam de man naar haar toe gelopen betastte haar.

Reusel: Flessentrekkerij
In een horecagelegenheid aan de Wilhelminalaan is woensdag rond 13.45 uur een 31-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De verdachte had voor ongeveer 10 Euro aan drank genuttigd in de zaak en weigerde te betalen. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Someren: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 8.20 uur raakte bij een aanrijding op de Provincialeweg een 67-jarige vrouw uit Someren gewond. Zij zat als passagier in de auto van een 74-jarige man uit Someren. De automobilist remde af. Een 53-jarige vrachtwagenbestuurder uit Someren die achter hen reed kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen. Hij botste tegen de achterzijde van de personenauto. De vrouw klaagde over rugpijn en is over gebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de St. Janstraat zijn woensdag 888 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 99 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Veldhoven: Zakkenrollerij
In een winkel aan het Meiveld is woensdag tussen 15.00 en 15.45 uur een 51-jarige vrouw uit Valkenswaard het slachtoffer van een zakkenroller geworden. Toen de vrouw bij de kassa wilde betalen merkte ze dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. In de portemonnee zaten ongeveer 70 Euro en enkele pasjes.