Gemeente Voorburg-Leidschendam


Minister Jorritsma opent Het Telraam in Voorburg

Persbericht Leidschendam-Voorburg, 20 juni 2002
---

Dertig extra kindplaatsen

Op woensdag 3 juli om 16.00 uur opent demissionair minister Jorritsma van Economische Zaken "Het Telraam". Het Telraam is een nieuw kinderdagverblijf van de COKL in het CBS-gebouw aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg. Aangezien de gemeente veel waarde hecht aan uitbreiding van de kinderopvang, heeft zij deze ontwikkeling dan ook gesteund.

Van Duizendpoot naar TelraamOp 5 juni zijn de kinderen van kinderdagverblijf De Duizendpoot verhuisd naar hun nieuwe onderkomen in Het Telraam. Naast de 50 kindplaatsen van De Duizendpoot zijn er in Het Telraam 30 kindplaatsen bij gekomen. Over het algemeen maken meerdere kinderen gebruik van één kindplaats, omdat een kind meestal niet 5 hele dagen per week naar de créche gaat. Wethouder Agnes Jelsma, portefeuillehouder kinderopvang: "We hebben gekeken welke partijen naar ons idee het best met elkaar konden samenwerken en ze bij elkaar aan tafel gebracht. Daarnaast hebben we Het Telraam subsidie gegeven, onder andere uit de regeling subsidiëring kinderopvang gemeente Voorburg. Ik vind het leuk om bij zo´n opening te gast te zijn, want dan zie je het resultaat met eigen ogen en dat geeft veel voldoening. "

Buitenruimte
Het subsidiegeld van de gemeente is onder andere besteed aan de inrichting van de buitenruimte: een speelterrein, het pad naar de crèche toe en een parkeerterrein voor het halen en brengen van de kinderen. Tijdens de opening zal wethouder Jelsma namens het college een kleinigheid aanbieden.