Politie Midden- en West Brabant

district Tilburg

Datum: 3/7/2002
Auteur: Rob Luijten

Winkeldieven

TILBURG Twee Oisterwijkse meisjes (15 en 16 jaar oud) werden dinsdagmiddag om 16.30 uur betrapt toen zij in een kledingzaak aan de heuvelstraat goederen weg wilde nemen. Toen de politie hen korte tijd later aan de tand voelde bleek dat ze kort daarvoor ook sieraden bij de V&D hadden weggenomen. Omdat het de eerste keer was dat de dames een diefstal pleegde, zullen zij worden doorverwezen naar bureau HALT voor een alternatieve jeugdstaf.

Mishandeling

TILBURG De eigenaar van een goudsmederij aan de Besterdring kreeg dinsdag rond de klok van 18.30 uur rake klappen in het gezicht met een fietsketting. Dat gebeurde nadat de man (personalia nog onbekend) een drietal jongeren had aangesproken omdat ze tegen zijn etalageruit spuwde. De man moest i.v.m. met zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Bedreiging

Om nog onbekende rede ontstond er voor een perceel aan de Mendelssohnstraat dinsdagavond tegen 19.30 uur een opstootje tussen een aantal personen. Daarbij werd onder anderen gedreigd met een honkbalknuppel. Toen de politie arriveerde werd deze persoon, een 21 jarige Tilburg die nog steeds een honkbalknuppel bij zich droeg, direct aangehouden. Verschillende getuigen verklaarden vervolgens dat een 39 Tilburger de man met een mes had bedreigd. Ook deze persoon werd aangehouden.