Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie hield dinsdagmiddag een man aan voor het stelen van een paar schoenen.

Omstreeks 17.30 uur surveilleerde een agent in burger bij het winkelcentrum Hammerskjoldhof. Plotseling zag de agent een man uit een winkel rennen. De man had iets onder zijn trui verstopt. De agent hield de man staande en vroeg hem wat hij onder zijn trui had.

De 25-jarige man uit Utrecht liet aan de agent een paar nieuwe schoenen zien en verklaarde dat hij de schoenen in de stad had gekocht. De agent vertrouwden het niet en hield de man aan. Op het bureau bekende de man de schoenen die middag gestolen te hebben.

UTRECHT Op de Rijnkade werd een man aangehouden voor het stelen van parfum.

Omstreeks 16.10 uur werd door de bewaking van de winkel gezien dat een man parfum meenam en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De bewaking greep in en hield de man staande. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de 26-jarige verdachte uit Alkmaar aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Tijdens de fouillering op het bureau bleek dat de man een aantal van diefstal afkomstige betaalpassen bij zich had. De politie onderzoekt de herkomst.

Snelheidsduivel

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie in samenwerking met het KLPD een man aangehouden voor diverse verkeersovertredingen.

Tijdens de surveillance werden agenten op de A12 ingehaald door een auto met een Duits kenteken. Blijkbaar had de bestuurder haast, want hij reed de agenten met 140 km/u voorbij. De agenten zette de achtervolging in. De bestuurder reed vervolgens de Rijksweg A27 in de richting van Hilversum op.

Ter hoogte van de afslag bij de Rijksweg A28 reed hij richting Amersfoort. Vanwege de verkeersdrukte en de gevaarlijke rijstijl van de bestuurder zagen de agenten geen kans het voertuig dicht te naderen. Ter hoogte van het verkeersplein Hoevelaken reed de man in de richting van Apeldoorn. Hier bereikte de auto snelheden boven de 170 km/u.

De agenten vroegen assistentie van het KLPD en konden gezamenlijk tussen Apeldoorn en Deventer de bestuurder aan de kant van de weg zetten. De 27-jarige bestuurder uit Porta West Falica (Duitsland ) kreeg ter plaatse een bekeuring van 1000,=. Omdat de man niet kon betalen werd zijn auto naar het bureau gebracht en moest hij samen met zijn inzittenden lopend verder.

Snelheidscontroles

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag op de Darwindreef een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 970 voertuigen gecontroleerd. Voor 193 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.

Op de Rijnkade werd tussen 13.30 en 15.00 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal passeerde 529 voertuigen de radarpost. Voor 148 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.

Jongeren aangehouden

UTRECHT- De politie heeft 5 jongens tussen de 14 en 16 jaar aangehouden, die ervan verdacht worden scholieren in de wijk Lunetten te hebben beroofd.

In het district Tolsteeg komen regelmatige meldingen binnen van overlast in de wijk Lunetten. In de eerste helft van het jaar 2002 zijn hier meerdere diefstallen c.q. berovingen gepleegd door één of meerdere daders. Hierbij is gebleken dat de slachtoffers veelal scholieren waren. Op de route van de school naar het station slaan de daders toe. De scholieren worden onder andere beroofd van hun mobiele telefoon. Veel scholieren durven niet meer zonder begeleiding naar het station te lopen. Dit veroorzaakt onrust in de wijk.

Inmiddels heeft de politie vijf jongens tussen de 14 en 16 jaar aangehouden. Het onderzoek loopt nog. Getuigen of burgers die aangifte willen doen van eventuele berovingen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg, telefoon 0900-8844.