Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-07-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 09.50 uur

Autokraker aangehouden

MAARSSEN- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto en de eigenaar had bedreigd met een schroevendraaier.

Omstreeks 06.25 uur zag een 25-jarige man uit Maarssen dat een 30-jarige man zijn auto aan het openbreken was die stond geparkeerd op de Columbuslaan. De man rende zijn woning uit om de 30-jarige man te pakken. De Utrechter bedreigde echter de 25-jarige man met een schroevendraaier en rende weg naar zijn auto. De man uit Maarssen wilde voorkomen dat de autokraker zou wegrijden, sprong op de motorkap van zijn auto en trapte tegen de voorruit welke hierdoor kapot ging. De 30-jarige man stapte direct uit en bedreigde de 25-jarige man wederom waarop de man uit Maarssen wegrende.

De autokraker reed vervolgens hard weg. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de man. Enkele uren later zag een motoragent de auto zonder voorruit rijden op de Dr.Plesmanlaan. De bestuurder van de auto bleek de 30-jarige man te zijn en werd door de agent aangehouden. De man verzette zich echter hevig bij zijn aanhouding en probeerde de motoragent meerdere keren te slaan. Een passerende automobilist zag de agent vechten en bood zijn hulp aan. De man kon alsnog worden geboeid en werd ingesloten voor verhoor.

Dief neemt flessen mee

VREELAND- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een flessen drank had gestolen. Omstreeks 16.00 uur had de man uit een horecagelegenheid aan de Breedstraat een flessen drank gestolen en was gevlucht. In de omgeving trof de politie de 42-jarige man uit Amsterdam aan en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Auto van dijk

VINKEVEEN- Op dinsdagavond reed een auto van een dijk en raakte een persoon gewond. Omstreeks 20.15 uur reed een 22-jarige automobilist uit Vinkeveen over de Plevierenlaan. De bestuurder trok hier voor de lol aan de handrem waardoor de auto in een slip raakte, van het taluud viel en 5 meter naar beneden rolde. De auto kwam tot stilstand in een tuin aan de Turenlurenlaan. Een passagier raakte licht gewond en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

VINKEVEEN- Op zondagavond vond er omstreeks 18.30 uur een aanrijding plaats waarbij een 42-jarige man gewond raakte. Een 71-jarige automobilist uit Uithoorn reed over de Provinciale weg N201 en stak de kruising met de Ingenieur Enschedeweg. Hier werd de man aangereden door een 39-jarige automobilist uit Wilnis. Zijn passagier raakte gewond en werd met verschillende kneuzingen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft aanrijding in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie van het district Rijn en Venen; 0900-8844.