Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 juli 2002

Eerste waarschuwingen uitgedeeld

Gemeente start handhavingactie in Stratum

Dinsdag 2 juli is de door Milieupolitie, in samenwerking met de gemeente Eindhoven en CURE,de afvalinzamelaar, een eerste handhavingactie uitgevoerd. De actie had betrekking op foutief aangeboden vuilniszakken en vond plaats in het stadsdeel Stratum.

Per 1 juli is het voor huishoudens die in het bezit zijn van een grijze restafvalcontainer niet langer toegestaan om huisvuilzakken los aan te bieden. Huisvuil dient te worden aangeboden in de grijze restafvalcontainer.

Waarschuwing voor zak naast grijze bak
Huishoudens die in het bezit zijn van een grijze container en die toch nog afval in zakken aan de straat zetten, begaan een overtreding van de APV.
Op maandag 1 juli zijn de huisvuilinzamelaars gestart met het plakken van stickers op zakken die zij naast de grijze bakken aantroffen. Op deze stickers staat het verzoek de zak terug te halen en het afval bij de eerstvolgende gelegenheid op de juiste manier, dus in de container, aan te bieden.

Tijdens de actie is een 50-tal vuilniszakken meegenomen voor controle door de Milieupolitie. Op een centrale plaats zijn deze vuilniszakken in het bijzijn van opsporingsambtenaren opengemaakt. De eigenaren van deze vuilniszakken krijgen een brief met een waarschuwing van de gemeente. De volgende keer krijgt men een proces verbaal en een boete van 46,-