Ingezonden persbericht


- Persbericht -

CDA: overlast Keileweg moet definitief stoppen!

Vandaag demonstreren bewoners uit Delfshaven tegen de aanhoudende overlast van de Keileweg. Het CDA steunt de bewoners in hun kritiek. In tegenstelling tot de in het verleden gemaakte harde afspraken is er sprake van uitwaaiering van overlast. Het College zal maatregelen moeten nemen die de overlast definitief doen stoppen of zal de huidige tippelzone moeten sluiten. Het CDA vindt dat wethouder De Faria, die verantwoordelijk is voor het veiligheidsbeleid, de kans moet krijgen om haar stempel op het beleid te drukken. Voor het CDA kan dat niet anders betekenen dan dat de overlast in Delfshaven stopt.

Daar onmiddellijke sluiting van de Keileweg leidt tot een uitwaaiering van straatprostitutie over de hele stad mag pas tot sluiting worden overgegaan als er een alternatief voorhanden is. Het College zal binnen 6 maanden duidelijk moeten maken dat, of de overlast rond de Keileweg definitief is teruggedrongen, of een andere locatie wordt betrokken. Randvoorwaarde die het CDA op voorhand aan een alternatieve locatie stelt is dat de nieuwe prostitutiezone vooral compact en goed beheersbaar moet zijn, en niet in de nabije omgeving van woonwijken moet liggen. Het CDA realiseert zich dat het een hele opgave wordt om een alternatieve locatie te vinden, maar Delfshaven mag hiervan niet de dupe worden. Het probleem van de overlast drukt nu onevenredig zwaar op Delfshaven.

Voorstellen voor extra opvang, zoals bij de Ohmstraat, worden door de CDA-fractie beoordeeld op basis van de vraag of een bijdrage wordt geleverd aan de overlastreductie. De gemeenteraad heeft recentelijk nog besloten tot forse investeringen in de prostitutiezone, met daarin maatregelen als cameratoezicht. Het CDA wil nadrukkelijk beoordelen wat de effecten van de maatregelen zijn. Dit is ook voor de beheersing van de prostitutie op andere locaties van belang.

Het sterk terugdringen van drugsgerelateerde prostitutie blijft het doel waarnaar de CDA-fractie wil streven. De voorstellen van het College worden door de CDA-fractie dan ook beoordeeld vanuit de vraag of hieraan feitelijk een bijdrage wordt geleverd.

Rotterdam, 3 juli 2002

CDA-woordvoerder: Leonard Geluk, 06 - 233 66 905

Middels een tweewekelijkse nieuwsbrief proberen wij zoveel mogelijk mensen op de hoogte te houden van zaken die in de Rotterdamse politiek spelen en voor het CDA in het bijzonder. Graag zouden wij ook uw emailadres opnemen in onze verzendlijst. Mocht u hierin geinteresseerd zijn, laat ons dat weten via cda@stadhuis.rotterdam.nl

CDA-gemeenteraadsfractie
Coolsingel 40, Kmr. SH 1
3011 AD Rotterdam

tel. 010 - 417 21 34
fax 010 - 433 03 32
internet: http://www.cda.nl/rotterdam
e-mail: cda@stadhuis.rotterdam.nl