Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 3-07-2002
Woensdagochtend 3 juli 2002
Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

Beschonken bromfietser

HOOGEVEEN Dinsdagnacht tegen 0.30 uur zagen agenten een 26-jarige man uit deze plaats met zijn bromfiets over de Jan Dekkerlaan rijden, terwijl hij teveel had gedronken. Bij de ademtest blies hij 750, wat hem een snelrechtdagvaarding opleverde.

Auto-inbraken

ASSEN Dinsdagmiddag is in de Poststraat een auto opengebroken. Een portierraam is vernield, en de 41-jarige eigenaar uit Assen mist zijn radio-cdspeler en een zonnebril.

DWINGELOO Dinsdag is op de parkeerplaats aan de Honingvlaken een auto opengebroken. De 18-jarige eigenaar uit Hoogeveen heeft een geforceerd portier, en mist de radio-cdspeler.

KLAZIENAVEEN Dinsdagnacht is aan De Schoepen een navigatiesysteem gestolen uit een geparkeerde auto. De 42-jarige eigenaar merkte woensdagochtend dat een raam was vernield.

Winkeldieven betrapt

ASSEN Dinsdagmiddag is een 61-jarige Assenaar betrapt toen hij een aantal batterijen wegnam in een winkel aan de Borgstee. Hij werd aangehouden en kreeg een boete van 115.

EMMEN Dinsdagochtend overkwam een 45-jarige man uit Emmen hetzelfde. Hij werd betrapt bij de diefstal van groente in een winkel aan het Valkenveld. De diefstal leverde ook hem een boete op van 115.

Kladders betrapt

HAVELTERBERG Dinsdagavond tegen 22.00 uur zijn twee 17-jarige jongens uit Steenwijk betrapt toen ze een tegelwand bij een fietstunnel aan de Bisschopsbergweg aan het bekladden waren. De beide zullen worden doorverwezen naar HALT.

Schuur uitgebrand

HOLLANDSCHEVELD Dinsdag is aan het eind van de middag brand uitgebroken in een schuur op het terrein van de tennisclub aan de Otto Zomerweg. De schuur brandde volledig uit. Bij de brand kwam asbest vrij, waarna het hele terrein is afgezet. De oorzaak is niet bekend; brandstichting lijkt het meest waarschijnlijk.

Hennepkwekerij ontdekt

HOOGEVEEN Dinsdagochtend is aan de Curiestraat in een woning een hennepkwekerij ontdekt. De politie ging een kijkje nemen nadat buurtbewoners hierover hadden geklaagd. Op de bovenverdieping werd een kleine maar professionele kwekerij met 235 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De kwekerij is ontmanteld, en alles is in beslag genomen. De bewoner werd niet thuis aangetroffen, en zal op een later moment worden verhoord.