Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 3-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-5373 7697

Grote hoeveelheid wijn gevonden
ALMERE In de bossages bij de Amsterdamweg is dinsdagochtend een grote partij wijn gevonden. Het gaat om ruim twintig dozen met elk twaalf flessen wijn. Van de eigenaar ontbreekt elk spoor. De wijn is overgebracht naar het politiebureau en gestald bij de gevonden voorwerpen.

Rijden onder invloed terwijl tijdens ontzegging ALMERE Dinsdagmiddag is op de Oldewierde een 60-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij bleek iets teveel alcohol genuttigd te hebben. Op het politiebureau blies hij 525 ug/l (1,2 promille). Daarnaast bleek hij al een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Daarom is zijn auto in beslag genomen. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Winkeldief aangehouden
ZEEWOLDE Dankzij een oplettende getuige is dinsdagavond een 18-jarige Zeewoldenaar aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had bij een supermarkt aan het Flevoplein zonder te betalen een aantal goederen meegenomen. De getuige sprak de jongen buiten aan en nam de jongen mee terug naar de winkel. De bedrijfsleider heeft de politie ingeschakeld die hem overbracht naar het politiebureau. De jongen is na verhoor met een boete en een winkelverbod weer heengezonden.