Ingezonden persbericht

Persbericht, Utrecht, 3 juli 2002

Burley Piccolo als beste getest
Eenwielige aanhangfietsen steeds populairder

De Fietsersbond heeft zes modellen aanhangfietsen voor kinderen getest. De Burley Piccolo komt als beste uit de bus. De Add+Bike eindigde als goede tweede in de test, gepubliceerd in het julinummer van de Vogelvrije Fietser. De Fietsersbond nodigde ouders en kinderen uit om de aanhangfietsen te testen. De testrijders gaven de fietsen een rapportcijfer, dat de basis was voor de eindbeoordeling.

Bij de eenwielige aanhangfiets voor kinderen is het belangrijkste dat de fiets stabiel achter de fiets van de volwassene hangt. De Burley Piccolo (¤ 610) scoorde hierin beter dan de andere geteste aanhangfietsen. De Add+Bike (¤ 399,50) die als tweede eindigde, heeft naast de meer voordelige prijs het voordeel dat hij als enige te combineren is met een kinderzitje.

Voor fietsvakantie en druk stadsverkeer
Aanhangfietsen verschijnen steeds vaker op straat. De aanhangfiets heeft als voordeel dat als het kind moe is, het kan stoppen met trappen. Dat is handig voor wie met kinderen een dagje gaat fietsen of op fietsvakantie gaat. Maar ook voor korte ritjes heeft de aanhangfiets zijn nut bewezen. In druk stadsverkeer hoef je je met een aanhangfiets minder zorgen te maken over waar het kind rijdt. Er is inmiddels een levendige handel in tweedehands aanhangfietsen ontstaan.
De aanhangfiets is geschikt voor kinderen van vier tot en met negen jaar. Het enige nadeel is dat het kind op deze manier niet - of op latere leeftijd - leert om zelfstandig te fietsen. Aan dit bezwaar komt de Trailgator tegemoet. De Trailgator is een stang waarmee je een kinderfietsje achter een fiets van de volwassenen kunt bevestigen, waarbij het voorwiel van de kinderfiets wordt opgetild. Kinderen kunnen zo op hun eigen fiets fietsen, en als ze moe worden, kunnen ouders ze op sleeptouw nemen. De Trailgator (¤ 115) is een goede en voordelige mogelijkheid voor kinderen van 4 of 5 jaar. Bij grotere kinderen gaat de kinderfiets scheef hangen wat het fietsen onmogelijk maakt, bleek uit de test.

Ervaringen op www.fietsersbond.nl
In de Vraagbaak van de website van de Fietsersbond (http://www.fietsersbond.nl) is de test te vinden. Hier schrijven mensen ook over hun ervaringen met de verschillende modellen aanhangfietsen. De Fietsersbond geeft advies voor waar je op moet letten als je voor het eerst met een aanhangfiets rijdt.

Meer informatie:
Kees Bakker, consumentenvoorlichter Fietsersbond, 030-2918131 Arien de Jong, persvoorlichter Fietsersbond, 030-2918163 of 06-20504419.

Dit bericht is verspreid via de pers-mailinglist van de Fietsersbond (http://www.fietsersbond.nl). Via deze mailinglist ontvangt u de persberichten van de Fietsersbond. Aan- en afmelden kunt u via de website van de Fietsersbond: http://www.fietsersbond.nl/pers

Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV Utrecht, tel. 030-2918171