FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten weer uitgenodigd voor overleg CAO Metalektro

De werkgeversorganisatie FME/CWM heeft FNV Bondgenoten weer uitgenodigd aan de onderhandelingstafel om verder te praten over een nieuwe CAO Metalektro. De onderhandelingen liepen twee weken geleden vast op een eindbod van de FME. De kaderleden van FNV Bondgenoten keurden dat bod af.

FNV Bondgenoten bestuurder Hans van de Windt: 'Verstandig van de FME om ons weer uit te nodigen. Ik heb goede hoop dat we er nu uitkomen. Ze zullen nu wel meer te bieden hebben dan twee weken geleden, want de FME weet dat we anders vrijdag met een ultimatum komen'.

FNV Bondgenoten stelt een CAO voor met een looptijd van 24 maanden, waarin de werknemers per 1 november 2002 eenmalig 1,6 procent ontvangen, per 1 januari 2003 3,5 procent structureel en per 1 januari 2004 nog eens 3 procent structureel, wat neer komt op 6,5 procent structureel en 1,6 procent eenmalig. FME biedt slechts 5,75 procent structureel en 1,25 procent eenmalig.

Onder de CAO Metalektro vallen zo'n 185.000 mensen. Een kleine 55.000 daarvan is aangesloten bij de verschillende vakbonden. Zo'n 80% van de georganiseerde werknemers is lid van FNV Bondgenoten.