Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.40 uur

Verdachte ramkraak aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft na een lange achtervolging een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van een ramkraak bij een bedrijf op de Wiltonstraat.

In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie rond 01.45 uur de melding dat de voorpui was geramd bij het bedrijf. Vlakbij het bedrijf zagen de agenten een voertuig wegrijden op de Grote Beer. De achtervolging werd ingezet en meermalen werd de bestuurder in de auto middels het stopteken gesommeerd te stoppen. Hieraan werd geen gehoor gegeven.

De auto reed daarop naar de Rondweg West en sloeg af in de richting van de Rijksweg A12. Intussen ontvingen de agenten informatie van de meldkamer dat het voertuig eerder die avond was gestolen in Zeist. De verdachte reed inmiddels de snelweg op in de richting van Utrecht. Daarop werd de achtervolging met hoge snelheid ingezet.

Tijdens de achtervolging haakten enkele politievoertuigen aan van het Politie District Binnensticht. Bij Utrecht raakte de vluchtende verdachte in een bocht voor de afslag naar de A-27 richting Hilversum de macht over het stuur kwijt. De auto tolde rond en botste tegen de linkervangrail. Hier kwam hij tot stilstand.

Met getrokken wapen sommeerden twee agenten de verdachte meermaals zijn handen te laten zien. Uiteindelijk gaf de man hier gehoor aan. Hij werd daarop aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau in Veenendaal. In de auto werden diverse goederen aangetroffen die waarschijnlijk werden gestolen uit het bedrijf aan de Wiltonstraat.

Snelheidscontrole

RHENEN De politie heft dinsdagmorgen op de Grebbeweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 08.30 en 11.30 uur werden 1653 voertuigen gecontroleerd. Voor 155 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

Verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE Dinsdagmiddag heeft de politie op de Zandweg een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.30 en 15.00 uur werden 52 personenautos gecontroleerd. In totaal schreef de politie 17 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van de juiste autopapieren.