THUNDERSTORE BV

Interne Fraude door eigen medewerker

's-Hertogenbosch 3 juli 2002, ThunderStore BV, een Nederlandse software security provider biedt met X-Tra Secure een oplossing die interne fraude in netwerken tegen gaat. Juist nu wanneer de economie zich terugvecht uit een diep dal is het essentieel dat het bedrijfsleven zich indekt tegen het nieuwe gevaar wat voortvloeid uit ontevreden en onzekere medewerkers.

Veel bedrijven hebben hun bedrijfsprocessen volledig geautomatiseerd. Zelfs in dusdanige mate dat de continuiteit van de onderneming in gevaar komt wanneer onbekwaam of oneigenlijk gebruik het systeem enige tijd uit dienst stelt. Uit het csi/fbi 2002 rapport wat recentelijk is verschenen, is gebleken dat de interne gebruiker (de trusted insider achter de firewall) juist de grootste dreiging betekent voor deze bedrijven. Juist medewerkers die onbekwaam of onachtzaam omgaan met bedrijfskritische data leveren het grootste probleem op. Daarnaast kan uit het FBI rapport opgemaakt worden dat juist de ontevreden medewerker van binnenuit meer schade kunnen aanrichten dan de meest geavanceerde hacker van buitenaf.

Juist nu hebben bedrijven behoefte aan continuiteit, zekerheid en integriteit om zich door de zware tijden heen te slaan. ThunderStore biedt bedrijven een oplossing middels het X-Tra Secure concept. X-Tra Secure stopt alle onbewame en ongeoorloofde handelingen en acties van PC-gebruikers voordat men in staat is om de IT beleidsregels (bv. ISO 17799) te overtreden. Direct na het afvangen van zo'n 'verkeerde actie' wordt de gebruiker geinformeerd over zijn misstap en kan hij middels een verwijzing de bijbehorende beleidsregels nog eens nalezen.

X-Tra Secure biedt het bedrijfsmanagement naast actuele audit gegevens van alle oneigenlijke acties, optimale preventie om het operationele risico op informatiesystemen sterk te reduceren.

Over ThunderStore.
ThunderStore is een Nederlandse security solution provider met meer dan 12 jaar ervaring. Haar producten en expertise bestaat uit Anti-Virus, data Encryptie, en IT Policy Compliance oplossingen. Met haar oplossingen biedt ThunderStore complete IT beveiliging om zowel bedrijfskritische informatie als persoonlijke data veilig te stellen.

ThunderStore BV

Havensingel 1
5211 TX 's-Hertogenbosch

Tel: +31 (0)73 6154860
Fax: +31 (0)73 6121830
Email: thunderstore@thunderstore.com


03 jul 02 12:49