Ingezonden persbericht

Persbericht

GE Access neemt TPLC Nederland over
~ value-added distributeur kan door overname Sun-omzet verdubbelen ~

3 juli 2002 -- GE Access, de toonaangevende value-added distributeur van complexe computeroplossingen, heeft bekend gemaakt de Nederlandse tak van TPLC, TPLC Holland business unit genaamd, te hebben overgenomen. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekend gemaakt, maar de acquisitie omvat alle kantoorruimte, het personeel en de contracten.

TPLC Holland business unit is een lokale Channel Development Partner van Sun Microsystems in Nederland. Voor GE Access Nederland betekent de overname dat zij haar omzet in Sun-oplossingen in 2002 zal verdubbelen.

"Met de combinatie van de activiteiten van TPLC en GE Access, zullen we een sterker klantgericht frontoffice creëren. Dit frontoffice zal beter uitgerust zijn en de Nederlandse markt van meer diensten en oplossingen kunnen voorzien. Op deze manier kunnen we niet alleen de markt die we vandaag de dag bedienen beter van dienst zijn, maar ook nieuwe markten die we hebben geïdentificeerd om in te investeren aanboren," zei Harry Schönherr, managing director GE Access Europe. "In onze wereld speelt critical mass een sleutelrol bij het op de markt brengen van meer tools en oplossingen. Wij streven ernaar om als solution sales channel development bedrijf in Nederland uit te blinken, zowel qua toegevoegde waarde als klantgerichtheid."

GE Access investeert met name in haar verkoop, marketing en de onderdelen van haar organisatie die in contact staan met de klant; de zogenaamde 'frontoffice'. Deze acquisitie is onderdeel van een strategie om de organisatie in Nederland te versterken, in lijn met de structuur van het bedrijf in de rest van Europa. GE Access streeft ernaar het beste en meest toegewijde frontoffice sales team te hebben, dat samen met Sun belangrijke marktoplossingen kan identificeren en resellers kan helpen de verkoop van oplossingen te verbeteren.

"Onze verwachting is dat we met de critical mass die deze acquisitie in Nederland ons biedt, aantrekkelijker zullen worden voor de verkooppartners waar we in andere landen mee samenwerken. Hierdoor kunnen we deze samenwerkingsverbanden misschien ook uitbreiden naar Nederland," vervolgde Schönherr.

(336 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over GE Access
GE Access is de voornaamste channel development partner voor complexe computerproducten, -oplossingen en -diensten. Met haar uitgebreide en grondige service en expertise biedt GE Access haar partners eersteklas ondersteuning bij het op de markt brengen van complexe computeroplossingen. GE Access levert innovatieve oplossingen die tot doel hebben de partners een voorsprong te geven op de concurrentie en de winstmarges te vergroten. Het bedrijf richt zich hierbij op de het technologisch vlak van het internet, storage en netwerk security management. Het hoofdkantoor bevindt zich in Boulder, Colorado in de Verenigde Staten. GE Access heeft service-, logistieke- en verkoopkantoren in Verenigde Staten, Canada en Europa.

Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Amstelveen. Daarnaast heeft GE Access 14 lokale kantoren verspreid over heel Europa. Deze kantoren bieden expertise op verkoopgebied en verlenen hun partners technische, integratie, financiële en marketingondersteuning.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze website http://www.europe.access.com of ons bellen op +31 (0) 20 34 79 218.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43 3566956Fax: +31 (0) 43 3566955
E-mail: yvonnev/vivianeb@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marit Westin van GE Access: Tel: +31 (0) 20 34 79 218Fax: + 31 (0) 20 64 09 659 E-mail: marit.westin@eur.access.comhttp://www.europe.access.com

© 2000 GE Access. General Electric, GE Access and the GE monogram are registered trademarks of General Electric Company. All products and brand names mentioned are registered trademarks of their respective companies.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com