Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-07-2002
1e persbericht 3 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van vernieling ruit aangehouden Op de Stratumsedijk is woensdag rond 4.55 uur een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een pand op de Stratumsedijk. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Merulastraat is tussen dinsdag 10.00 uur en woensdag 10.00 uur een groene Volkswagen Golf GTI met het kenteken PR-SL-45 gestolen.

Eindhoven: Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden Na een onderzoek is dinsdag rond 18.35 uur op de Keizersgracht een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een bromfiets op 22 juni jl. vanaf de Limburglaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Huisvredebreuk
In zijn woning in de Piet Heinstraat is woensdag rond 3.30 uur een 58-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het binnendringen van de woning van zijn 58-jarige ex-vriendin aan de Crocusstraat nadat hij een ruit van de voordeur had vernield. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Gereedschap gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Eymerickhof is tussen zondag 15.00 uur en maandag 17.00 uur een grote hoeveelheid gereedschap gestolen waaronder een kettingzaag, een hogedrukreiniger, vier schuurmachines, vijf zagen en een schroefmachine. Het gereedschap heeft een waarde van ruim 1.000 Euro. De dader kwam binnen door een deur open te breken.

Ook uit een tuinhuis behorende bij een woning aan de Maccallastraat is tussen zondag 10.00 uur en maandag 12.00 uur een grote hoeveelheid gereedschap gestolen. De dader kwam binnen door een deur open te breken. Uit het tuinhuis werden onder andere een kruiwagen, twee boormachines, een acculader, een boorhamer, een schuurmachine en een dompelpomp weggenomen.

Helmond: Verdachte met harddrugs aangehouden
Op de Gravenstraat is dinsdag rond 20.00 uur een 43-jarige Helmonder aangehouden. Bij de verdachte werden twee bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Rooseindsestraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Voor zover bekend worden een computer en een radio vermist. De dader kwam binnen door aan de zijkant van het pand een raam open te breken.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Houtse Parallelweg is dinsdag tussen 14.45 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 983 gecontroleerde voertuigen reden 69 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/u.

Op de Aarle Rixtelseweg is dinsdag tussen 18.55 en 21.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 886 voertuigen reden 90 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u.

Asten: Lichtnetapparaat gestolen
Vanaf een paardenstal behorende bij een woning aan de Marialaan is tussen dinsdag 21.00 uur en woensdag 8.00 uur een lichtnetapparaat gestolen. Het apparaat heeft een waarde van ruim 200 Euro.

Beek en Donk: Auto gestolen
Vanaf de Lage Heesweg is tussen dinsdag 22.30 uur en woensdag 6.30 uur een rode Opel Kadett met het kenteken XT-33-JV gestolen.

Duizel: Auto gestolen
Vanaf de St. Janstraat is tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 9.00 uur een zwarte Opel Kadett Hatchback met het kenteken XD-54-DH gestolen.

Heeze: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Kapelstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen. Het is vooralsnog onduidelijk wat precies uit de winkel wordt vermist.

Maarheeze: Automobiliste rijdt lichtmast omver
Op de Moonslaan is dinsdagavond rond 23.00 uur een 49-jarige automobiliste uit Eindhoven met haar auto tegen een lichtmast gereden. Ook reed ze tegen een boompje en een muurtje van een woning aan deze straat. De vrouw had vermoedelijk teveel gedronken. Ze is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis waar tevens een bloedproef is afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Inbraak
In een horecagelegenheid aan het Park is tussen maandag 22.00 uur en dinsdag 23.00 uur ingebroken. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader is binnengekomen. Uit het pand worden sieraden en geld vermist waaronder enkele honderden Amerikaanse dollars en Zwitserse Franken en een paar duizend Euro.

Soerendonk: Inbraak in horecagelegenheid
In een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen. Uit het pand werd geld afkomstig uit een gokkast weggenomen.

Son: Inbraak in winkel
In een winkel aan de 4100 is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Uit de kassalade werd ruim 200 Euro weggenomen.

Valkenswaard/Leende: Verdachten aangehouden na achtervolging Na een achtervolging zijn dinsdag rond 21.40 uur een 18-jarige en een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De 19-jarige verdachte werd in Leende op de A2 aangehouden nadat hij over een geluidswal was geklommen en de 18-jarige verdachte werd in Leenderstrijp op de Strijperstraat aangehouden. De politie zag de verdachten eerder die avond wegrijden in een gestolen auto vanaf een parkeerplaats aan de Leenderweg in Valkenswaard. Zij reageerden niet op de politie die hen aan wilde spreken en reden weg richting Leende. Hierop werd de achtervolging ingezet. Op de Strijperstraat, tussen Leende en Leenderstrijp, werd de gestolen auto tot stilstand gebracht en vluchtten de inzittenden. Met behulp van de diensthonden werd in de omgeving gezocht en konden de twee verdachten aangehouden worden. Een derde verdachte wist te ontsnappen. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Veldhoven: Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden Na een onderzoek zijn dinsdag rond 10.20 uur in een woning aan de Geer een 20-jarige en een 23-jarige Veldhovenaar aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen en bedreigen van een 36-jarige man uit Waalre op de Dommelshei op 21 juni jl. Tevens werd het slachtoffer met een mes en een stroomstootwapen bedreigd. Het slachtoffer liep rond 19.00 uur op 21 juni over de Dommelshei toen twee onbekende mannen hem zonder aanleiding uitscholden vanuit een open raam van een flatgebouw. Plotseling stonden de onbekenden voor het slachtoffer en werd hij geslagen en geschopt. Ook werd hij bedreigd met een mes en een stroomstootwapen. Toen omstanders het slachtoffer te hulp schoten zijn de daders gevlucht. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep een zwaar gekneusde schouder op en verwondingen aan zijn scheenbeen. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Veldhoven: Autos gestolen
Vanaf de Wolfakkerstraat is tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 8.00 uur een blauwe Opel Kadett Hatchback met het kenteken PY-74-SY gestolen.

Ook vanaf het Heike is tussen woensdag 00.30 en 2.15 uur een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Golf VR6 met het kenteken 51-GP-KB. De auto stond geparkeerd op de oprit van een woning.

Op de Peppelbeek werd tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 8.00 uur ook een auto weggenomen. Het betreft een grijze Toyota Carina Station met het kenteken RZ-HP-75.

Waalre: Bestelauto gestolen
Vanaf de Renier Sniederslaan is tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 8.15 uur een zwarte Mercedes 300 TD-I met het kenteken VN-53-GN gestolen.