Ingezonden persbericht


Ascom PBX introduceert communicatiesysteem voor SoHo

Utrecht, 3 juli 2002 - Ascom PBX introduceert de Ascotel 200, een communicatiesysteem voor SoHo-gebruikers. Met dit gebruiksvriendelijke communicatiesysteem komt een professioneel telefoonsysteem binnen het bereik van ondernemingen met 1 tot 20 werknemers. Het systeem is ook geschikt voor gebruik in de huiselijke sfeer. Het Ascotel 200 systeem is afgeleid van het MKB systeem Ascotel 2065. De voordelen voor de kleine onderneming of het woonhuis zitten vooral in het geïntegreerde draadloze DECT-systeem dat met vier basisstations en maximaal acht handsets ongeëvenaarde vrijheid biedt. Het systeem ondersteunt alle Ascotel generaties toestellen die werken met het zogenaamde Sacom Digital 2-wires principe.

Optimale bewegingsvrijheid
Het bereik van de Ascotel 200 is vier keer zo groot als dat van een eenvoudig telefoontoestel voor thuisgebruik. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek van cel naar cel lopen zonder de verbinding te verliezen en zonder dat dit additionele kosten met zich meebrengt. Het systeem wordt als plug & play systeem geleverd en kan op afstand geprogrammeerd en gewijzigd worden al naar gelang de behoefte van de gebruiker.
Sjoerd de Jong, business unit manager van Ascom: "Het systeem beschikt over vele extra's. Zo heeft het systeem een toets om te zorgen dat zakelijk- en privégebruik gescheiden worden en is het mogelijk een beller automatisch in de wacht, eventueel met achtergrondmuziek, te zetten."
"Verder kun je het systeem op afstand programmeren of omleiden naar je GSM. Handig voor kleine ondernemers die even buiten de deur zijn. Het systeem beschikt verder over tijdgestuurde functies. Zo is het mogelijk vooraf de feestdagen te programmeren en dag- en nachtstanden te bepalen," aldus De Jong.

Ascom PBX
Ascom PBX is een divisie van Ascom en ontwikkelt en verkoopt al meer dan 30 jaar telecommunicatiesystemen voor het midden- en kleinbedrijf. In Europa heeft Ascom PBX ruim 100.000 Ascotel PBX
(telefooncentrale)systemen geïnstalleerd. In Nederland is Ascom PBX een bedrijfsonderdeel van Ascom Nira.

Ascom Nira
Ascom Nira (Utrecht), leverancier van communicatie- en beveiligingssystemen, is onderdeel van de internationale Ascom Groep. Ascom Nira biedt in Nederland werk aan ruim 280 mensen. Ascom Nira levert sinds 1947 communicatie- en beveiligingssystemen voor zowel bedrijven als instellingen in de gezondheids- en extramurale zorg. Ascom Nira heeft hierin een leidende positie opgebouwd en heeft een jaaromzet van circa EUR 35,85 miljoen.