SENTER

Veel animo voor Nederlands ICT-Kenniscongres 2002

Het Nederlands ICT-Kenniscongres 2002 kent een stormachtige en succesvolle aanloop. De voorbereidingen voor het congres in september zijn inmiddels in een vergevorderd studium; het congres in Den Haag krijgt een eigen gezicht. Zo hebben zich, na drie en een halve week on line registratie, al vierhonderd deelnemers geregistreerd , is de thematische uitwerking van het congres volledig bekend en zijn definitieve toezeggingen binnen van vijfenzeventig sprekers van naam en faam op ICT-gebied. Voor deelname aan de kennismarkt hebben zich al vijftien kennisinstellingen ingeschreven, die honderdenvijftig demonstratieprojecten zullen tonen en circa dertig bedrijven.

Professor Emile Aarts, voorzitter van de programmacommissie van het congres, maakte dit begin juli 2002 in Den Haag bekend tijdens een presentatie over de stand van zaken rondom het congres. Hij gaf tijdens zijn presentatie ook nog aan, dat op de kennismarkt op een speciaal daartoe aangelegd voetbalveld een demonstratie RoboCup, een voetbalwedstrijd tussen robots, zal plaatsvinden. Dit is voor het NCC en voor Den Haag een primeur.

Waarom en wanneer?
Het Nederlands ICT-Kenniscongres is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en past in het streven van de overheid om de afstand tussen de werelden van het onderzoek en van het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Ook wil de overheid zorgen voor een betere en haast vloeiende doorstroming van kennis van het onderzoek naar het bedrijfsleven. Het kenniscongres vindt plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 september 2002 in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag en wordt georganiseerd door Senter en NWO. Het ICT-kenniscongres kent een maximum van circa tweeduizend deelnemers.
Het congres heeft een eigen site, namelijk
http://www.ict-kenniscongres.nl.

Waarover en welke sprekers?
Het motto van het congres is 'ICT-onderzoek voor een kennisintensieve samenleving'. De programmacommissie heeft dit uitwerkt via een zeven themalijnen, namelijk kennis, software en applicaties, communicatie, interactie, innovatie, technologie en maatschappij. Rondom deze thema's worden sessies georganiseerd. Er zijn veertien sessies, zoals Digitaal erfgoed, Elektronisch Samenwerken, Multimodale Interactie en Geld maken met ICT- kennis,
De sprekers tijdens deze sessies komen van diverse Nederlandse universiteiten, zoals de universiteiten van Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Brabant, maar ook van onderzoekinstellingen zoals, TNO en het Telematica Instituut. Ook het Nederlandse bedrijfsleven is vertegenwoordigd tijdens de sessies, zoalsBaan, Cisco, IBM, Ericsson, Lucent, Philips en KPN

NOOT VOOR DE REDACTIES.