Gemeente Breda

03-07-2002

Koeien in park Hoge Vucht krijgen een naam
Vandaag reikten Roy ter Hoeve van de gemeente Breda en Joop de Ruijter van Wijkraad Breda Noord een prijs uit aan vier leerlingen van basisscholen in Breda Noord. Zij zijn de winnaars van de wedstrijd die onlangs onder de basisscholen in Breda Noord is uitgezet. De vraag was om namen te verzinnen voor de vier koeien in het park Hoge Vucht. Naast een prijs voor degene die de winnende naam verzonnen heeft is er ook een prijs voor de hele klas.

Sinds november 2001 lopen er vier koeien in het park Hoge Vucht rond. Zij begrazen het park en zorgen daarmee voor een gevarieerde planten- en dierenwereld. De bewoners van de wijk zijn inmiddels gewend aan de koeien en voelen zich betrokken bij het wel en wee van de dieren. De geboorte van de vier kalfjes is dan ook op de voet gevolgd door veel bewoners. De huisdieren van de Hoge Vucht hadden echter nog geen naam. Daarom heeft de gemeente Breda een wedstrijd uitgeschreven onder de basisscholen van Breda-Noord. De kinderen werden opgeroepen om voor de vier koeien leuke namen te verzinnen. Ruim 650 wedstrijdformulieren zijn uitgezet. Op een aantal scholen is extra aandacht besteed aan de koeien in het park. Medewerkers van de dienst Stadsbeheer hebben in de klas allerlei wetenswaardigheden over de koeien verteld.

Uit de bijna 250 inzendingen heeft een deskundige jury vier winnende namen gekozen. De jury bestond uit de heer W. Verhoeven van kinderboerderij Hoge Vucht, de heer J. de Ruijter namens de bewoners en de heer R. ter Hoeve namens de gemeente. Amal Fachrach uit groep 4 van de Wisselaar bedacht de naam Boma. Marina van Houten uit groep 5 van de Samenloop vond Boejak een leuke naam voor een koe. Soumaya Lamou uit groep 6 van het Kievitsnest heeft een van de koeien Fleurtje genoemd en is daarmee in de prijzen gevallen. De vierde koe in het park zal voortaan als Rozalien door het leven gaan. Deze naam werd door Nesrin Doscioglu uit groep 7 van de Fontein bedacht. De prijswinnaars ontvangen uit handen van wethouder Oomen een cadeaubon van 25. Bovendien wordt er voor de hele klas een verrassend uitstapje georganiseerd.
Steven De Muynck uit groep 6 van de Samenloop heeft ook een kleine prijs gewonnen met zijn idee om het weglopen van de koeien tegen te gaan. In plaats van de veeroosters leken draaihekken hem een goede oplossing.

Breda, 3 juli 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. van de Vossenberg, afdeling Communicatie van de dienst Stadsbeheer, telefoon (076) 529 48 40.