Gemeente Bergen


Spreekuur wethouders vervalt
Direct contact met bestuurders
Theater in De Maasduinen
Glasinzameling succesvol
Spreekuur platform Gehandicapten
Spreekuur budgetconsulente
De agenda is als volgt:

1. Opening;

2. Spreekrecht burgers (Art. 14 RvO);

3. Vragenrecht raadsleden (Art. 37A RvO);

4. Vaststelling definitieve raadsagenda (Art. 8, lid 3 RvO);
5. Voorstel tot vaststelling van de notulen van de vergaderingen van 5 en 11 juni 2002;

6. Voorstel tot instemming met de Kadernota;
7. Voorstel tot vaststelling van het Milieuprogramma 2002-2005;
8. Voorstel tot vaststelling plan van aanpak Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), onderdeel GOA-(Gemeentelijk Onderwijs Achterstands) plan periode 2002-2006;

9. Voorstel tot instemming met Collectief Vraagafhankelijk Vervoerssysteem (CVV);

10. Voorstel tot kennisname van Managementrapportage juli 2002;
11. Voorstel tot beschikbaarstelling krediet voor de vervanging van tankautospuiten voor de brandweer;

12. Voorstel tot beschikbaarstelling krediet voor de functioneringskosten van de Plaatselijke Groep Maasduinen;
13. Begrotingswijzigingen::
a. voortvloeiende uit voorgaande agendapunten, b. overige:

Spreekuur wethouders vervalt
Het spreekuur van wethouder Vloet en wethouder Van Eupen op maandag 15 juli vervalt wegens vakantie. Het eerst volgende spreekuur van de wethouders is in augustus. De juiste datum maken we via deze informatiepagina bekend.
Direct contact met bestuurders

Vragenuur voorziet in behoefte

Vanaf maart heeft het gemeentebestuur een dualistisch karakter. Dat wil zeggen dat de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders meer gescheiden van elkaar opereren. De gemeenteraad en het college hebben hun eigen verantwoordelijkheid. Zo oefent de gemeenteraad meer controle uit.

Dualisme is onder meer ingevoerd om uw betrokkenheid bij het bestuur van onze gemeente te vergroten. Daarom begint sinds enkele maanden iedere commissie- en raadsvergadering met het zogenaamde vragenuur. Tijdens het vragenuur kunt u vragen stellen aan de raads- of commissieleden. Uw vragen worden direct beantwoord. Als dat niet mogelijk is volgt een schriftelijk antwoord.

Kunt u alles vragen?

Na de opening van de vergadering kunt u het woord voeren over diverse onderwerpen, ook als deze niet op de agenda staan. U geeft zelf aan aan welk lid of aan welke leden van de raad of commissie u de vraag wilt stellen. Alle vragen komen uitgebreid aan bod. De voorzitter verdeelt de spreektijd (maximaal 1 uur). Over de volgende onderwerpen kan echter niet worden gesproken:

* een besluit van het gemeentebestuur waartegen een bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan;
* over benoemingen; keuzes; voordrachten of aanbevelingen van personen;

* wanneer een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.

Hoe maakt u gebruik van het vragenuur?
Heeft u vragen of zijn er zaken niet duidelijk, maak dan gebruik van het vragenuur. Het vragenuur is het eerste agendapunt na de opening. Zijn er geen vragen, dan sluit het vragenuur en gaat de vergadering verder met het volgende agendapunt. Als u zich vooraf meldt met uw vraag kan de raad of commissie zich voorbereiden en uw vraag beter beantwoorden. Vooraf melden is gewenst maar niet verplicht.

Iedereen kan vragen stellen

De afgelopen commissie- en raadsvergaderingen is al flink gebruik gemaakt van het vragenuur. Zo vroegen tijdens de commissievergadering Welzijn jongeren naar meer op hun leeftijd afgestemde voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een jeugdhonk.

Praat mee

Heeft u vragen of opmerkingen die belangrijk zijn voor bestuurders, kom dan naar een commissie- of raadsvergadering en praat mee. Op deze pagina kunt u lezen wanneer de vergaderingen plaatsvinden. De eerstvolgende raadsvergadering is dinsdag 9 juli om 19.00 uur. Meer informatie
Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de fungerend raadsgriffier, de heer Will Scheepens, telefoon (0485) 34 84 05. De heer Scheepens is elke woensdag in het gemeentehuis aanwezig. U kunt ook e-mailen:
raadsgriffier@bergen.nl. Ook kunt u contact opnemen met communicatie van de gemeente Bergen, (0485) 34 83 03.
Spreekuur Platform Gehandicapten vervalt
Vanwege de vakantie vervalt in juli en augustus het wekelijkse spreekuur van Stichting Platform Voorzieningen Gehandicapten. Voor dringende zaken kunt u rechtstreeks contact opnemen met de heer Van Gaal, telefoon (0485) 34 39 91, mevrouw Sterenborg (0485) 34 17 15 of mevrouw vd Kwast (0485) 34 32 66. Vanaf september kunt u weer terecht voor het wekelijkse spreekuur.
Spreekuur budgetconsulente in juli vervalt
Vanwege de zomervakantie vervalt in juli het wekelijkse spreekuur van de budgetconsulente van PLANpraktijk. Vanaf 1 augustus kunt u weer elke dinsdag en donderdag bij haar terecht voor hulp en advies over financiële vragen. Voor een afspraak kunt u ná 1 augustus, op de dinsdag of donderdag, contact opnemen met de budgetconsulente, telefoon (0485) 34 83 90.
Glasinzameling in Bergen is succesvol
Bijna 22 kilo per inwoner
Het gaat goed met de glasinzameling in de gemeente Bergen. In 2001 is 292.792 kilo glas ingezameld, dat is gemiddeld 21,8 kilo per inwoner. Het landelijk streefcijfer is 25 kilo per inwoner, dus er is nog wat extra inspanning nodig om dit streefcijfer te halen.

Voor een goede inzameling en hergebruik van afvalstoffen staan er verspreid in de gemeente Bergen diverse glasbakken. De glasbakken in onze gemeente worden een keer per week geleegd. Desondanks kan het voorkomen dat de bak vol zit. Vervolgens wordt het glaswerk rondom de container gezet. Dit glaswerk veroorzaakt gevaarlijke situaties en overlast. Denk hierbij aan spelende kinderen en scherven op de weg.

Glasbak vol?

Als de glasbak vol zit bel dan met de afdeling Ruimtelijk Beheer in het gemeentehuis, telefoon (0485) 34 83 56. Wij zorgen er dan voor dat de glasbak zo snel mogelijk wordt leeggemaakt. Breng uw glas naar de dichtstbijzijnde glascontainer of neem het weer mee naar huis. Zet het glas niet naast de volle container, zo voorkomt u gevaarlijke situaties en overlast.