Ingezonden persbericht


Persbericht

Bouwfonds Hypotheken kiest voor projectiesysteem van Value & Vision

Betrouwbare informatie is van bijna onschatbare waarde in de financiële sector. Op basis van zulke informatie moet immers worden ingeschat hoe de verschillende portefeuilles het in de toekomst zullen gaan doen. Dat geldt voor verzekeraars en pensioenfondsen, maar zeker ook voor hypotheekverstrekkers. Voor het opstellen van financiële projecties is alleen de beste software goed genoeg. Bouwfonds Hypotheken, een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland, heeft onlangs gekozen voor Visionair, een modern softwarepakket van het jonge bedrijf Value & Vision.

Visionair
Visionair is een uitermate flexibel programma, dat geschikt is voor verschillende soorten opdrachtgevers. In dit geval is het afgestemd op de wensen van Bouwfonds Hypotheken. Met Visionair kan Bouwfonds een aantal financiële projecties uitvoeren, waaronder fair value berekeningen en waardebepalingen (de zogeheten embedded values). Daarnaast is het programma in staat een verscheidenheid aan scenario's door te rekenen.

Vernieuwing
Bouwfonds Hypotheken vond dat het tijd werd voor vernieuwing. Het management wilde de kwaliteit van de eigen rapportages naar een hoger plan tillen en de productie daarvan meer gestroomlijnd laten verlopen.

De hypotheekverstrekker had natuurlijk in zee kunnen gaan met een grotere aanbieder, maar koos bewust voor de relatief jonge organisatie Value & Vision. De software en expertise van dit bedrijf, geleid door Lars Veeling en Gert Leuven, geeft Bouwfonds namelijk de beste mogelijkheden om de winstgevendheid van haar portefeuille beter te bewaken.

Meer mogelijkheden
Sandra Blewanus, assistent financieel directeur van Bouwfonds Hypotheken, is zeer tevreden met de aankoop van het nieuwe systeem. "Visionair biedt ons inzicht in de waardeontwikkeling van onze portefeuilles. Als waardebepaling goed gebeurt kun je beoordelen welke producten meer en welke minder winstgevend zijn. Dat is voor onze organisatie van groot belang. Tot nu toe hebben we dat via een ander softwaresysteem gedaan, maar het beheer van variabelen voldeed niet aan onze eisen. Daarnaast misten we een goede user interface. Met name die twee elementen vonden we wel terug bij Visionair. Wat ons ook aanspreekt in Visionair is de gebruikersvriendelijkheid. Daarbij is het handig dat je gebruik kunt maken van allerlei standaard office-programma's."

Bouwfonds Hypotheken
Bouwfonds Hypotheken is een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland met een uitstaand hypotheekbedrag van ca. 15 miljard euro aan zo'n 150.000 klanten.

Value & Vision
Value & Vision is een jonge onderneming die gespecialiseerd is in het vervaardigen van projectiesoftware voor verzekeraars, pensioenfondsen en hypotheekverstrekkers. Visionair is zo'n systeem. Kenmerkend voor dit systeem is het generieke karakter en de relatief korte implementatietijd.


---



Ingezonden persbericht