Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-07-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.50 uur) Woensdag 3 juli 2002

Sittard, inbraak gebouw Baptistenkerk:
Dinsdag 2 juli 2002 is bij de politie in Sittard aangifte gedaan dat er in de voorbije week een inbraak heeft plaatsgevonden in de Baptistenkerk gelegen aan Hemelsley te Sittard. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 23 juni en 2 juli 2002. Aan de zijkant van het kerkgebouw werd door een lid van de kerk een deur opengebroken aangetroffen. Uit het kerkgebouw bleek audioapparatuur bestaande uit mengpanelen voor licht en geluid, microfoons en geluidsboxen ontvreemd te zijn met een geschatte waarde van 3000 euro.

Sittard, fietser na ouwelwording overleden:
Een 81 jarige fietser woonachtig te Sittard is dinsdagmiddag 2 juli 2002 op de Broeksittarderweg te Sittard onwel geworden en kort daarna in het ziekenhuis overleden.
Medeweggebruikers zagen omstreeks 15.15 uur een fietser slingerend over de genoemde weg rijden en kort daarna van zijn fiets vallen. Drie omstanders zijn meteen na het vallen van het slachtoffer begonnen met een reanimatie in afwachting van de komst van de gewaarschuwde ambulance. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse ongeveer 45 minuten het slachtoffer gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar het slachtoffer verder werd gereanimeerd. Ondanks medische hulp kwam het slachtoffer daar te overlijden.

Sittard, auto rijdt zorgcentrum binnen:
Een 24 jarige automobilist uit Geleen heeft woensdagmorgen 3 juli 2002 na een opwelwording een verkeersongeval veroorzaakt op de President Kennedysingel te Sittard. De auto reed dwars door een toegangsdeur een zorgcentrum binnen.
De automobilist reed vanmorgen omstreeks 07.10 uur over de rijbaan van de Pres. Kennedysingel komende uit de richting van de Dr. Nolenslaan en was via de bushalte aan de rechterzijde van de rijbaan en een ligusterhaag geheel rechts de rijbaan naar links gereden waarbij de auto over een middengeleiding reed. Daar werd een paaltje bij de voetgangersoversteekplaats omver gereden. Vervolgens reed de automobilist weer terug, opnieuw dwars door de ligusterhaag heen waarna hij dwars door de toegangsdeur van Zorgcentrum de Kollenberg heenreed. De gehele portiek werd ontzet.
De automobilist werd door een ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar hij verder werd onderzocht. Hij liep bij het verkeersongeval geen letsel op. Andere personen waren bij het verkeersongeval niet betrokken.

Sittard, vrouw lastig na bekeuring:
Een 62 jarige inwoonster van Sittard is dinsdagmiddag 2 juli 2002 door de politie aangehouden nadat zij wegens een verkeersovertreding bekeurd werd. Zij scheurde de bekeuring kapot en deelde, nadat zij werd vastgepakt door een politieagent, een tik uit. De vrouw werd omstreeks 14.15 uur op de Dr. Nolenslaan bekeurd nadat zij een rood verkeerslicht had genegeerd. Met de bekeuring was zij het geheel niet eens. Het aan haar uitgereikt proces-verbaal scheurde zij onder het uitten van meerdere beledigingen voor de ogen van de politieagenten in diverse snippers stuk en gooide alles op de grond. Daarna liep zij weg. Zij werd daarop door de politieagent vastgepakt waarop zij meteen in het gezicht van de agent sloeg en opnieuw wilde weglopen. Dat werd voorkomen door de vrouw onderuit te halen. De vrouw werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging en het belemmeren van een ambtshandeling. Na overleg met de Officier van Justitie werd haar een transactievoorstel gedaan van 110 euro, die meteen betaald werd. Na verhoor werd zij in vrijheid gesteld. De bekeuring voor het negeren van het rode licht t.b.v. 23 euro moet nog voldaan worden.