Nieuwsbericht

woensdag 3 juli 2002, 16.30 uur

REGIONAAL

Alkmaar, woensdag 3 juli 2002
Onlangs verscheen het jaarverslag 2001 van het politiekorps Noord-Holland Noord, een boekwerk waarin doelstellingen en resultaten de politie in onze regio uitgebreid worden besproken. Om de dialoog met het publiek te bevorderen heeft de Politie Noord-Holland Noord ook een speciale publieksversie van het jaarverslag uitgebracht. Belangstellenden kunnen kosteloos een exemplaar opvragen bij de politie-servicelijn (0900-8844).

De politie in onze regio stelt in haar beleid zoveel mogelijk het publiek centraal. Door middel van de zogenoemde 'gebiedsgebonden politiezorg' wil de Politie Noord-Holland Noord beter met wijkbewoners en netwerkpartners samenwerken aan de veiligheid en leefbaarheid in onze regio. Natuurlijk is het directe contact tussen politiemensen en burgers hierbij de belangrijkste vorm van communicatie. Geen enkel boekje kan dit contact vervangen. De politie wil met deze publieksversie van het jaarverslag de dialoog met het publiek juist op gang brengen. Het boekje bevat een samenvatting van de tekst van het jaarverslag 2001. Bij de samenstelling ervan is rekening gehouden met de relevantie en de toegankelijkheid van onderwerpen voor een breed publiek.
Door met het publiek van gedachten te wisselen over de aanpak van problemen wil de politie met bewoners van onze regio samenwerken aan het gezamenlijk belang: Een veilig en leefbaar Noord-Holland Noord.

NOORD-KENNEMERLAND

Aanrijding met letsel
Alkmaar, dinsdag 2 juli 2002.
Op dinsdagavond omstreeks 19.20 uur raakte een 17-jarige jongen uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de kruising Heul - Koorstraat - Laat in zijn woonplaats. De jongen reed op een bromfiets over de Koorstraat. Op genoemde kruising kwam hij in botsing met een bestelbus, die tegen de verplichte rijrichting in reed over de Laat. De bedrijfsauto werd bestuurd door een 29-jarige Alkmaarder. De bromfietser werd met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Inbraak in woning
Schoorl, woensdag 3 juli 2002.
Op woensdagmorgen, tussen 00.00 en 04.15 uur werd er ingebroken in een woning aan de Munnikenweg te Schoorl. De daders kwamen vermoedelijk binnen via een balkon en openstaande balkondeuren. Uit het huis werd geld ontvreemd.
Schoorl, woensdag 3 juli 2002.
Op woensdagmorgen is er tussen 1.00 uur en 5.30 uur ingebroken in een woning aan de Heereweg in Schoorl. De inbrekers kwamen binnen door een openstaand raam van de woonkamer. De onbekenden hebben twee portemonnees met daarin onder andere geld, een rijbewijs en een aantal bankpasjes weggenomen. Ook wordt er een mobiele telefoon vermist.

Inbraak in café
De Woude, woensdag 3 juli 2002.
Op woensdagochtend is er tussen 1.30 uur en 2.30 uur ingebroken in een café in De Woude. De inbrekers zijn binnengekomen door een niet-afgesloten deur van het café. De daders hebben twee kassa's leeggehaald, in totaal ongeveer honderd euro aan kleingeld.

Verkeerscontrole
De Rijp, woensdag 3 juli 2002.
Van 7.45 uur tot 9.30 uur is er een verkeerscontrole gehouden langs de Driemaster in De Rijp. In deze periode zijn 63 voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn zeven automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder gordel. Er werd ook op snelheid gecontroleerd, maar geen van de voertuigen reed te hard.

NOORDKOP

Snelheidscontrole
Middenmeer, dinsdag 2 juli 2002.
Tussen 13.15 uur en 14.00 uur is er dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden langs de Schagerweg in Middenmeer. In die periode zijn drie bekeuringen uitgedeeld wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 111 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur het maximum is.

Man krijgt klap in gezicht
Julianadorp, zondag 30 juni 2002.
Op zondagavond omstreeks 19.30 uur heeft een 42-jarige inwoner van Den Helder een klap op zijn gezicht gehad in een snackbar aan het Loopuytpark. De man zat te eten toen er een andere man binnenkwam. Deze man had enkele maanden eerder gereedschap van het slachtoffer geleend en niet teruggegeven. Het slachtoffer vroeg wanneer hij dit terug kon krijgen. Als reactie hierop werd de man die het gereedschap had geleend boos en haalde uit met zijn vuist. Voor de man nogmaals kon slaan sprong het personeel van snackbar ertussen. Het slachtoffer heeft last van zijn kaak en heeft aangifte gedaan.

Trailer met speedboot weg
Schagen, woensdag 3 juli 2002.
In de afgelopen nacht is er vanaf de Witte Paal een trailer met daarop een speedboot gestolen. De trailer, een thermisch verzinkte enkelasser van het merk Pega, was voorzien van een koppelingsslot. Op de trailer stond een speedboot uit 1978, lengte 4,50 meter, merk Kobra, kleur wit en oranje en met een dagwaarde van 2000,-. Aan de boot hing een 50 PK buitenboordmotor met een dagwaarde van 1700,- en van het merk Mariner. De eigenaar heeft een beloning van 500,- in petto voor degene die de boot terug kan bezorgen.

Auto gestolen
Schagen, woensdag 3 juli 2002
Tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdagochtend 6.00 uur is er een auto gestolen vanaf de Witte Paal in Schagen. Het betreft een zilverkleurige Hyundai H100 met het kenteken 57-VH-ZP.

WESTFRIESLAND

Actieweken snelvarende boten
Westfriesland, woensdag 3 juli 2002.
In de periode van 29 juni tot en met 19 juli wordt in de wateren van het poldergebied van Westfriesland projectmatig aandacht besteed aan snelvarende motorboten. Dagelijks zijn er vaarpatrouilles gepland om toezicht te houden op het gedrag van schippers. Regelmatig komen er klachten binnen over schade aan walkanten, oevers en beschoeiingen, hinderlijk gedrag van de jeugd en asociaal gedrag van schippers van snelle motorboten. Het project richt zich dan ook op drie onderdelen, te weten:

- maximum snelheid op het water in het poldergebied (6 km/uur)
- minimale leeftijd van de schipper van een motorboot (twaalf jaar voor gewone motorboten, zestien jaar voor boten die sneller kunnen dan 13 km/uur en achttien jaar voor boten die sneller kunnen dan 20 km/uur)

- eisen aan snelle motorboten (vaarbewijs deel 1, registratiebewijs en
-nummer, reddingsvesten, brandblusser en dodemansknop). De actie wordt gehouden door de politie van Westfriesland en de KLPD.

Vermiste jongen weer terecht
Westwoud, dinsdag 2 juli 2002.
De 19-jarige J.S. uit Westwoud, die sinds vrijdag 28 juni werd vermist, is weer terecht. De jongen heeft een aantal dagen in de omgeving van Friesland rondgereden met de auto van zijn vader en is dinsdag in de loop van de avond weer naar huis teruggekeerd.

Portemonnee gestolen
Enkhuizen, dinsdag 2 juli 2002.
Op dinsdagmiddag omstreeks 13.00 uur is een portemonnee uit een tas gehaald in een supermarkt aan de Westerstraat in Enkhuizen. De eigenaresse van de tas was deze verloren tijdens het boodschappen doen. Na een paar minuten kwam de vrouw erachter dat de tas niet meer aan haar boodschappenwagentje hing. Zij vond haar tas in een ander gangpad terug, maar haar portemonnee bleek verdwenen te zijn. In de portemonnee zat onder andere 180 euro, een rijbewijs en een aantal bankpasjes.

Bromfiets ontvreemd
Hoorn, zondag 30 juni 2002.
Op zondagavond is er tussen 18.00 uur en 24.00 uur een bromfiets gestolen vanaf het Patio in Hoorn. Het betreft een blauwe Sundiro ter waarde van 1800 euro. Bijzonderheden aan de brommer zijn een verwijderde rechterkap en een beschadigd voorlicht.

Fietser aangereden
Hoorn, dinsdag 2 juli 2002.
Op dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur is een 19-jarige fietser uit Hoorn op de Spaarneweg in Hoorn aangereden door een automobilist. De jongen fietste over de Spaarneweg vanuit de richting van de Nachtegaal en stak bij het kruispunt met de Maasweg over. Hij had op dat moment geen voorrang op een van links komende auto, die over de voorrangsweg reed. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. De jongen is met onbekend letsel naar het Westfries Gasthuis vervoerd.

Man valt van ladder
Spierdijk, dinsdag 2 juli 2002.
Op dinsdagmiddag even na 17.30 uur is een inwoner van Purmerend ongeveer vier a vijf meter van een ladder naar beneden gevallen. De man was aan het werk in een bedrijfshal aan de Verlaatsweg in Spierdijk toen de ladder waar hij op stond weggleed. De man is met een ambulance naar het Westfries Gasthuis in Hoorn vervoerd. Hier bleek het letsel van de man mee te vallen.

Woninginbraak
Zwaag, woensdag 3 juli 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan de Korenbloem in Zwaag. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam in te gooien. De onbekenden hebben een computer en een video meegenomen.