Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 3-07-2002 Laatste mediaberichten 3 juli (18.00 uur)

ROERMOND Steekpartij met meerdere gewonden (2)

(zie extra mediabericht d.d. 2-7-2; 3.20 uur)

ROERMOND De drie verdachte mannen die maandagavond na een ruzie in een horecapand aan de Nassaustraat zijn aangehouden zijn alledrie in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de ruzie voort.

Bij de ruzie en de eropvolgende steekpartij raakten vier mannen gewond. De vier gewonden zijn maandagavond opgenomen in het ziekenhuis.

REGIO 396 boetes door verkeershandhavingsteam

REGIO Op dinsdag 2 juli heeft het verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord 396 boetes uitgereikt. Tijdens diverse controles in Reuver, Linne en Baarlo maakten motoragenten 9 processen verbaal op. Zes automobilisten zijn bekeurd omdat ze geen gordel droegen; boete 40, een persoon omdat hij geen helm droeg; boete 40, een persoon omdat hij een rood verkeerslicht negeerde; boete 86 en één automobilist omdat hij niet handsfree belde in zijn auto. De boete voor deze overtreding bedraagt 136

Bij controles in Baarlo, Panningen en Maasbree zijn 22 processen verbaal opgemaakt. In totaal 21 automobilisten droegen geen gordel en krijgen daarvoor een boete van 40 . Een bromfietser krijgt eveneens een boete van 40 omdat hij geen helm droeg.

Bij een snelheidscontrole op de Napoleonsbaan Zuid in Baarlo zijn 365 verkeersdeelnemers beboet omdat ze harder reden dan de limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 88 km per uur. De automobilist krijgt hiervoor een boete van 216 . In totaal zijn tijdens deze controle 5730 voorbijgangers gecontroleerd.

WEERT Drie gewonden bij verkeersongeval

WEERT Bij een verkeersongeval op de A2 ter hoogte van Weert zijn woensdagmiddag drie personen gewond geraakt. Rond 14.00 uur reed een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wognum met zijn trekker met oplegger in de richting van Eindhoven. De chauffeur verklaart dat zijn trekker met oplegger is gaan zwabberen op het moment dat een andere vrachtauto hem inhaalt. Hij vermoedt dat dit gebeurde omdat zijn eigen vrachtauto ongeladen was. De combinatie week hierdoor uit naar de rechterzijde en raakte een vrachtauto die met een aanhanger wegwerkzaamheden aankondigde. De trekker met oplegger kwam in de greppel naast de rijbaan tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur raakte hierbij gewond aan zijn pols.

Op het moment van de aanrijding was een aantal medewerkers van een bedrijf uit Appeltern bezig met wegwerkzaamheden. Twee medewerkers van dit bedrijf raakten gewond. Beide mannen, een 31-jarige man uit Beneden Leeuwen en een 26-jarige man uit Appeltern zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Weert. De 26-jarige man had voetletsel en zijn 31-jarige collega raakte gewond aan zijn borstkast.

De politie stelt een onderzoek in naar dit ongeval.