KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Nederlandse top strijdt om nationale endurancetitel in Ermelo

3-7-2002

Aankomend weekend vindt het Nederlands Kampioenschap Endurance plaats op het KNHS-centrum Ermelo. In de endurancewedstrijd, een uithoudingsproef voor ruiter en paard, worden op één dag afstanden van 100, 130 en 160 kilometer afgelegd over verschillende etappes. De beste Nederlandse combinatie op de 160 kilometer wordt Nederlands Kampioen Endurance 2002. Zaterdag vindt om 6:00 s ochtends de start van de langste afstand plaats. Tussentijdse rustpauzes zijn op het KNHS-centrum in Ermelo, waar de paarden verzorgd en veterinair gekeurd worden.

Behalve Nederlanders is er ook een groot aantal internationale deelnemers. Maar liefst 31 ruiters komen uit Europa; België (6), Duitsland (14), Luxemburg (1), Oostenrijk (2), Zwitserland (3), en Engeland (8) zijn vertegenwoordigd. Voor een groot aantal Nederlandse en buitenlandse deelnemers aan de 162 kilometer is de Fasna Trail de laatste selectiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap Endurance 2002 in het Spaanse Jerez de Frontera.

Deze wedstrijd in Ermelo is ook voor toeschouwers zeer aantrekkelijk. De ruiters van de langste afstand komen vier keer op het wedstrijdterrein voor een vetgate; een verplichte dierenartskeuring met rustpauze. De vijfde vetgate is 11 kilometer voor de finish. De deelnemers finishen op een grasbaan midden voor de hoofdtribune.

Toeschouwers hebben vrije toegang en kunnen de wedstrijd en de tussenstanden de hele dag volgen, ook via www.fasnatrail.nl. De eerste ruiters zullen vanaf 15:00 de finishlijn passeren, en om 22:30 moet de laatste combinatie van de 160 kilometer arriveren om binnen de tijd te blijven.

De Nederlandse deelnemers die strijden om het kampioenschap zijn:

Sohie de Beyer (Raesfeld) met Jarissa

Monique de Boer (Enschede) met CA Cuarta

Dimitria Coljee (Leiden) met Eikenhofs Macho

Anita Lamsma (Vriezenveen) met Saloma Djinti

Marjan Leijtens (Ubbergen) met Annabel

Yvonne v/d Velde (Cherain, BEL) met Joy La Vie en Rose

Marjolein de Vos (Vriezenveen) met Irakis Sturvo