Gemeente Oosterhout

Keywords: Gemeente Oosterhout, Brabant

Informatiebijeenkomst Bouwlingplein

Op woensdagavond 3 juli a.s. vindt in de raadzaal van het gemeentehuis een informatiebijeenkomst plaats over de stand van zaken ten aanzien van het Bouwlingplein. De avond begint om 19.30 uur. Naar aanleiding van de voortgang van onderstaande procedures is een planning opgemaakt die tijdens deze avond toegelicht wordt. Er zal deze avond ook aangegeven worden welke maatregelen genomen worden om de overlast gedurende de bouwperiode zoveel mogelijk te beperken. Er wordt bijvoorbeeld verteld welke route het bouwverkeer straks zal nemen.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

Procedures

Ten aanzien van de bouwplannen op het Bouwlingplein is de stand van zaken momenteel als volgt:

* Bouwvergunningen Robbe en CRA. De tegen deze vergunningen ingediende bezwaarschriften zijn door het college ongegrond verklaard. Degenen die een bezwaarschrift hadden ingediend, hebben de gelegenheid gehad hiertegen in beroep te gaan.
* Artikel 19-procedure bouwplan Amstelland. Voor dit bouwplan is een verklaring van geen bezwaar bij de provincie aangevraagd.
* Procedure Wegenwet. Tegen het raadsbesluit het parkeerterrein aan het Bouwlingplein aan de openbaarheid te onttrekken is een aantal bezwaarschriften ingediend. Deze bezwaarschriften worden behandeld in de raadsvergadering van 2 juli 2002.

* Velvergunning bomen. Tegen de verleende velvergunning voor de bomen is ook een aantal bezwaarschriften ingediend. Het college moet over deze bezwaarschriften nog een besluit nemen.
* Bestemmingsplan. Het verslag van de inspraakavond met betrekking tot het bestemmingsplan wordt verwerkt in een eindverslag, dat ter kennis wordt gebracht van de gemeenteraad.

Oosterhout, 24 juni 2002