Gemeente Kesteren


Nieuws

milieuvergunningen rbc 3 jul 2002
Burgemeester en wethouders besloten om de volgende milieuvergunningen in te trekken, voor de gehele inrichting, op grond van artikel 8.25 en 8.26 Wet milieubeheer:


1. de op 4 maart 1976 aan de heer J.D. Huibers verleende vergunning ingevolge de Hinderwet voor een agrarisch bedrijf met legkippen gelegen aan de Lakemondsestraat 42 te Opheusden;


2. de op 22 juli 1994 aan de heer N.W. Vink verleende vergunning ingevolge de Wet
milieubeheer voor een veehouderijbedrijf voor mestkalveren gelegen aan de Kerkstraat
65 te Dodewaard;


3. de op 18 april 2000 aan de heer K. Lodder verleende vergunning ingevolge de Wet
milieubeheer voor een vleeskuikenhouderij met mestopslag gelegen aan de Ambtsweg 1
te Kesteren;


4. de op 20 november 1975 aan de heer G.M. van Brenk verleende vergunning ingevolge de Hinderwet voor een veehouderij met mestopslag gelegen aan de Rijnbandijk 7 te Opheusden.

Inzage: 4 juli t/m 15 augustus bij de afdeling bouw- en milieuzaken Beroep: Ingevolge de Wet milieubeheer en de Algemene wet bestuursrecht staat gedurende 6 weken na publicatiedatum beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag, voor de aanvrager, de adviseurs, degenen die schriftelijk of mondeling bedenkingen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, alsmede voor degenen die aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.
Het beroepschrift moet in tweevoud worden verzonden.

Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres zie boven).

De beschikking is ten opzichte van het ontwerp-besluit niet aangepast.

Kennisgeving ontwerpbesluit wet milieubeheer

Een aanvraag voor een vergunning op grond van de Wet milieubeheer is ontvangen van:


- Den Hartigh Kesteren B.V. voor het veranderen van de inrichting en de werking daarvan te veranderen (artikel 8.1 lid b Wet milieubeheer) en voor het wijzigen op verzoek van de vergunninghouder (artikel 8.24 Wet milieubeheer) van een op- en overslagbedrijf annex transportbedrijf en voor het in werking hebben na die wijziging van de inrichting, gelegen aan de Spoorstraat 6, 7 en 8 te Kesteren, kadastraal bekend gemeente Kesteren, sectie F, nummers 286, 287 en 294 (ged.).

Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunningen te verlenen.

Inzage: 4 juli t/m 1 augustus 2002
Schriftelijk bedenkingen: gedurende inzagetermijn bij burgemeester en wethouders
Gedachtewisseling: Indien daarom wordt gevraagd kan een gedachtewisseling plaatsvinden over het ontwerpbesluit waarbij tevens mondelinge bedenkingen kunnen worden ingebracht.

Actualiseren voorschriften milieuvergunning:

Burgemeester en wethouders zijn van plan om op basis van artikel 8.22 van de Wet milieubeheer over te gaan tot het actualiseren van de voorschriften van de vigerende milieuvergunning voor:


- Den Hartigh Kesteren B.V., Spoorstraat 6, 7 en 8 te Kesteren, kadastraal bekend gemeente Kesteren, sectie F, nummers 286, 287 en 294 (ged.) ten behoeve van een op- en overslagbedrijf annex transportbedrijf.

Inzage: 4 t/m 18 juli 2002

Schriftelijk bedenkingen: gedurende inzagetermijn bij burgemeester en wethouders
Gedachtewisseling : Indien daarom wordt gevraagd kan een gedachtewisseling plaatsvinden over het ontwerpbesluit waarbij tevens mondelinge bedenkingen kunnen worden ingebracht.

Meldingen Wet Milieubeheer:


- Projectorganisatie Betuweroute Regio Gelderland, Laan van Westroijen 6 te Tiel,
voor het werkterrein verlegde Cuneraweg, Parallelweg en de A15 te Kesteren
melding Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer
- J. Lindner, Rijnbandijk 3 te Opheusden - melding Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer

- Rehobothschool, Patrijsstraat 1a te Opheusden - melding Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer.

Inzage : 4 t/m 31 juli 2002 bij de centrale balie