Gemeente Hoogeveen

4 juli 2002

Gemeente ontvangt wereldkampioenen

Hoogeveen heeft weer een wereldkampioen! Zaterdag werd de Total Workout Dance Squad onder leiding van Patrick Nahafahik in het Franse Montpellier gekroond tot wereldkampioen in de categorie Hip Hop Funk.

Zo'n 1000 atleten uit dertig landen namen deel aan het wereldkampioenschap Aerobic & Fitness in Montpellier. Hieronder waren liefst 24 deelnemers van The Total Workout, het grote Aerobic Fitnesscentrum met vestigingen in Groningen en Hoogeveen.

Patrick Nahafahik veroverde in 1992 zijn eerste titels. Hij verbaasde toen iedereen door in drie categorieën een Europese titel te winnen. Ook in 1999 won Patrick de wereldtitel en hij staat nu dus al tien jaar aan de top. Daarmee zette hij Nederland en The Total Workout definitief op de aerobic wereldkaart.

Natuurlijk eert Hoogeveen zijn kampioenen. De kampioensploeg zal vrijdagavond om 19.00 uur in een koets vertrekken van het centrum in de Pesserstraat naar het Raadhuis. Daar ontvangt wethouder Jan Stoefzand namens de gemeente de kampioensploeg. Op een scherm worden beelden vertoond van het kampioensoptreden in Montpellier. De ontvangst zal tot ongeveer 20.00 uur duren.

Aanvankelijk was het ook de bedoeling van de wereldkampioensploeg om een demonstratie te geven op het Cascadepodium. Vanwege de slechte weersvoorspellingen en het gevaar van blessures bij de sportmensen, is dit onderdeel van het programma geschrapt. Na de ontvangst op het gemeentehuis zal de kampioensploeg terugkeren naar het gebouw van Total Workout.

Noot voor de redactie (