Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 4-07-2002
Donderdagochtend 4 juli 2002
Ernest Zinsmeyer 0591 662012 / 06 22662875

Woninginbraak

MEPPEL Woensdagnacht is ingebroken in een woning aan de Tuinweg. De daders, die de woning grotendeels hebben doorzocht, kwamen binnen door het cilinderslot te vernielen. De 50-jarige bewoner mist een portemonnee en twee GSMs.

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Woensdagmiddag zijn twee jongedames betrapt op diefstal van kleding bij een warenhuis aan het Koopmansplein. Samen hadden ze voor zon 100 Euro aan kleding gestolen. De twee, een 19 jarige vrouw uit Assen, en een 16-jarige uit Arnhem, kregen een proces-verbaal. De kleding is terug in de winkel.

KLAZIENAVEEN Woensdagmiddag werd een 29-jarige man uit deze plaats betrapt bij diefstal van schoenpoetsmiddel en lijm. Dat gebeurde in een winkel aan het Van Echtenskanaal. De man krijgt een proces-verbaal.

Tasjesroof

HOOGEVEEN Woensdagmiddag tegen 17.45 uur liep een 28-jarige man uit Hoogeveen over de parkeerplaats aan het Bilderdijkplein. Hij droeg een witte plastic tas. Plotseling werd deze tas uit zijn handen gegrepen door iemand die achter op een scooter zat. Deze scooter had hem van achter benaderd. In de tas zat een GSM-telefoon. De dader droeg een crèmekleurige jas met zwart bovenstuk, en een zwarte helm. De scooter was rood.