Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-07-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 09.00 uur

Vrouw in rolstoel beroofd van portemonnee

UTRECHT- Een 39-jarige vrouw uit Utrecht is woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur op het Smaragdplein in haar rolstoel beroofd van haar portemonnee.

De invalide vrouw had bij een bank op het Smaragdplein aan de balie geld opgenomen. Het geld stopte ze vervolgens tussen haar benen. Buiten gekomen, wilde ze het geld in haar portemonnee stoppen, toen zij een bromfietser hoorde naderen. Vervolgens werd de portemonnee uit haar handen gegrist. De bromfiets met twee jongens erop verdween via de onderdoorgang vanaf het Smaragdplein naar de Aquamarijnlaan. Mogelijke getuigen van deze beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg, telefoon 0900-8844.

Verdachten inbraak aangehouden

VLEUTEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige en een 28-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak bij een winkel aan de Heldammersingel.

De agenten gingen om 03.15 uur naar een melding dat er bij de betreffende winkel was ingebroken, maar troffen niets aan. Een uur later ontvingen zij de melding van een aanrijding op de C.H. Letchertweg waarbij twee mannen in een auto tegen een lantaarnpaal waren gereden. De agenten namen een blaastest af van de bestuurder, waaruit bleek dat de man mogelijk onder invloed had gereden.

Bij de aanhouding zagen de agenten diverse artikelen in de auto liggen die mogelijk afkomstig waren van de inbraak een uur daarvoor. Daarop werden beiden aangehouden en ingesloten in het bureau in afwachting van verhoor.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

UTRECHT De politie heeft op dinsdagavond in het kader van het project Doe nuchter, rij alcoholvrij op de Oudenoord een alcoholcontrole gehouden.

In totaal werden tussen 18.45 21.30 uur 137 bestuurders gevraagd om te blazen. Hiervan had een bestuurder te veel gedronken. Na aanhouding bleek deze 46-jarige man uit Maarssen een promille van 0,65 in zijn bloed te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten auto-inbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft dankzij alerte getuigen op woensdagavond een 31-jarige man uit Den Bosch aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak op de Ina-Boudier-Bakkerlaan.

Tijdens de surveillance werden de agenten door getuigen aangesproken dat zij zojuist een man uit een auto met ingeslagen ruit hadden zien komen. Op grond van het gegeven signalement van de verdachte, herinnerde zich een van de agenten deze man kort daarvoor in nabijgelegen bosjes te hebben zien lopen.

De agenten gingen meteen kijken en troffen de verdachte in de bosjes aan. Op deze plek werd ook een auto-radio gevonden. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Beroofd van laptoptas
UTRECHT Op woensdagavond heeft een 41-jarige man uit Utrecht aangifte gedaan van beroving op de Vleutenseweg van een laptoptas uit zijn auto.

De man stond omstreeks 17.30 uur in een file te wachten op de Vleutenseweg toen een achterruit van zijn auto plotseling werd ingeslagen door een jongen op een zwarte scooter. Deze greep de tas en ging er vervolgens vandoor.

De laptoptas werd met de complete inhoud papieren - korte tijd later teruggevonden op de Keulsekade.

Beroofd van mobiele telefoon
UTRECHT Op woensdagmiddag is rond 13.45 uur een 20-jarige man uit Utrecht beroofd van zijn mobiele telefoon.

De man liep op de Breedstraat te bellen toen hij werd aangesproken door twee mannen. Een van hen pakte het slachtoffer vast terwijl de ander zijn mobiele telefoon weggriste en hem vervolgens een stomp gaf. Vervolgens ging het duo er met de telefoon vandoor.

De politie zal met behulp van het Imeinummer een SMS-bom voor de gestolen telefoon opstarten.