Ingezonden persbericht


Ubizen versterkt marktleiderschap Managed Security Services met secure identity management-oplossingen

Ubizen verwerft meerderheidsbelang van 73% in GlobalSign, Europees leider in Trust Services en outsourced PKI-oplossingen

Mijdrecht, 5 juli 2002 - Ubizen (Nasdaq Europe: UBIZ, Euronext: UBI), toonaangevend leverancier van Managed Security Services (MSS), versterkt haar positie door uitbreiding van de dienstverlening met secure identity management-oplossingen. Met de overname van GlobalSign speelt Ubizen in op de toenemende vraag naar secure identity management op basis van certificaten, zowel in e-government-projecten als in bedrijfsomgevingen.

De overname betekent voor GlobalSign een uitbreiding van het internationale netwerk en versterking van haar Europese positie in Trust Services en outsourced PKI-oplossingen. Ubizen had reeds een belang van 17,4 % in GlobalSign en heeft daar nu een belang van 55,6% aan toegevoegd. De transactie wordt deels voldaan in contanten en deels door de uitgifte van nieuwe aandelen Ubizen. De invloed op de kaspositie van Ubizen is marginaal.

Ubizen versterkt marktleiderschap in Managed Security Services Volgens analisten is Ubizen wereldwijd een toonaangevende leverancier van Managed Security Services en in Europa marktleider met een marktaandeel van 12% (Frost & Sullivan, mei 2002). Ubizen zal met de overname en integratie van GlobalSign, Ubizen OnlineGuardian uitbreiden met een Service Level Agreement voor outsourced secure identity management. Het uitgebreide aanbod omvat outsourced PKI-beheer en dynamisch wachtwoordbeheer.

Sterk toenemende vraag naar Secure Identity Management Secure identity management is voor veel bedrijven en overheden een lastige taak. Het vraagt namelijk om identiteitsbeheer in alle e-business-applicaties, firewalls, web-diensten, VPN-netwerken en alle andere elementen van de infrastructuur. Door toenemende eisen van bedrijven wordt gebruikersauthenticatie op basis van certificaten of tokens steeds complexer. Gebruikers worden steeds mobieler en willen overal toegang tot applicaties en vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Integratie van mobiele apparaten in de volledige beveiligingsarchitectuur is daarvoor noodzakelijk. Gevolg hiervan is dat het identiteitsbeheer nog complexer wordt. GlobalSign heeft op dit gebied een concurrentievoordeel omdat de public root key van GlobalSign standaard beschikbaar is in de meest gebruikte internetbrowsers en mobiele handsets. Bovendien is GlobalSign volledig geaccrediteerd (WebTrust en BS7799).

Ingebruikname van een krachtig authenticatiesysteem is complex en omvat niet alleen technische issues. Heldere procedures en beleidsregels, die voortdurend gecontroleerd en beoordeeld worden, zijn noodzakelijk. De meeste bedrijven beschikken echter niet over de expertise hiervoor. Uitbesteding is dan een kosteneffectief alternatief en stelt bedrijven in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten. Dankzij de technologie, het team en de klanten van GlobalSign, kan Ubizen nu met OnlineGuardian Managed Security Solutions voorzien in een 'best-of-breed'-oplossing voor outsourced secure identity management.

"Ubizen dankt haar leidende positie in de wereldwijde markt voor Managed Security Services aan de hoogwaardige oplossingen die we onze klanten bieden," aldus Stijn Bijnens, Chief Executive Officer van Ubizen. "We zien, naast een toenemende vraag naar het beheer van beveiligingsinfrastructuren, steeds meer behoefte aan identity management. Met de oplossingen van GlobalSign hebben we de technologie en de expertise om aan deze vraag te voldoen."

Ubizen verwerft meerderheidsbelang in GlobalSign
Ubizen en zes andere aandeelhouders van GlobalSign hebben een overeenkomst getekend die erin voorziet dat Ubizen een extra aandeel van 55,6% neemt in GlobalSign. De transactie zal deels in contanten en deels door de uitgifte van nieuwe aandelen Ubizen worden voldaan. De invloed op de kaspositie van Ubizen is marginaal. Met het eerdere belang van 17,4% bezit Ubizen nu een belang van 73% in GlobalSign. De netto kaspositie van GlobalSign bedroeg 4,6 miljoen euro eind juni 2002. De snelle en soepele integratie van de activiteiten en infrastructuur van GlobalSign zal leiden tot optimale kostenefficiëntie. GlobalSign zal in het fiscale jaar 2003 bijdragen met een positief EBITDA-resultaat.

Bij GlobalSign werken 35 mensen. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid partnernetwerk (Network of Trust) in 15 landen wereldwijd. GlobalSign zal samen met Ubizen de bestaande diensten en oplossingen voor alle klanten en partners blijven uitbreiden. De overname biedt een uitstekende mogelijkheid voor klanten en partners van GlobalSign om te profiteren van de leidende rol van Ubizen in Managed Security Services.

"Wij zijn verheugd ons te kunnen aansluiten bij de marktleider in Managed Security Services. Hierdoor is verdere groei van onze activiteiten en internationale reikwijdte mogelijk en komen hoogwaardige oplossingen voor onze klanten en partners beschikbaar," zegt dr. Rolf Schuster, Managing Director van GlobalSign.

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, zoals Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort meer dan 2.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com.

GlobalSign
GlobalSign is een snelgroeiende, internationale Trust Services Provider. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel biedt het bedrijf online diensten voor het creëren en beheren van digitale certificaten voor getekende/gesloten e-mailberichten en voor volledig geauthenticeerde en vertrouwelijke e- en m-commerce. GlobalSign biedt corporate PKI-oplossingen voor alle bedrijven, overheden of organisaties. GlobalSign levert verschillende certificaatdiensten waaronder m-commerce-beveiliging, trustlabels en PKI-consultancy. Aandeelhouders in GlobalSign waren Vodafone Group plc (40%), Ubizen (17%), GIMV (9%), Bruficom (9%), Technicom (9%), ING Barings (9%), KBC Bank (4%) en het management (3%). Ubizen beschikt nu over een belang van 73%.