Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht

Café Zafer dertig dagen eerder dicht.

Burgemeester legt sanctie op na diverse overschrijdingen van de sluitingstijd

Burgemeester Pop legt café Zafer (gevestigd aan de Antoniestraat 65) een sanctie op, omdat het café voor de derde keer op rij de sluitingstijd heeft overschreden.

Bij de laatste overtreding is door de politie wederom geconstateerd, dat er ruimschoots na sluitingstijd nog bezoekers in het café aanwezig waren. Tevens werd de politie bij hun controlewerkzaamheden niet toegelaten tot het horecabedrijf.

De sanctie betekent dat het café gedurende dertig dagen, namelijk in de nachten van vrijdag 12 juli tot en met zaterdag 10 augustus, vroeger moet sluiten. In deze periode gelden de volgende sluitingstijden: in de nachten van zondag op maandag tot en met donderdag op vrijdag 00.30 uur in plaats van 02.00 uur en in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag 01.00 uur in plaats van 04.00 uur.

De politie houdt toezicht op naleving van de sanctie.

Horecasanctiebeleid
Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan, kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast, die de horeca kan veroorzaken, te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horecaondernemingen eerst een waarschuwing. Bij herhaling binnen een half jaar volgt een door de burgemeester opgelegde sanctie. Indien vervolgens nogmaals een overtreding wordt geconstateerd binnen een half jaar, wordt een zwaardere sanctie opgelegd.

Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

5 juli 2002
Tanja van der Linde, afdeling Klantenservice & Communicatie 023-5114197
87/2002